Anitta Otel’de gerçekleştirilen ödül töreninde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan işadamı Ahmet Ahlatcı, 29 Ekim’de açmayı plânladıkları AHL Park’ın kurdele kesimini büyük olasılıkla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağını açıkladı.

Ahlatcı Grubu tarafından yaptırılan Çorum’un ilk büyük alışveriş ve yaşam merkezi için açılan isim yarışmasında “AHL Park” adını öneren iki üniversite öğrencisi, 25 bin TL.’lik büyük ödülü paylaştı.
Ahlatcı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı dün düzenlenen bir törenle Tayyip Talha Dinç ve Burak Aker isimli üniversite öğrencilerine 12 bin 500 TL’lik ödül çeklerini teslim etti.
Anitta Otel’de gerçekleştirilen ödül töreni öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ahmet Ahlatcı, 29 Ekim’de hizmete sokmayı plânladıkları AHL Park’ın açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı davet ettiklerini söyledi.


İşadamı Ahmet Ahlatcı ve oğlu Ahmet Emin Ahlatcı, alışveriş merkezine AHL Park ismini öneren Burak Aker (Sol başta) ve Tayyip Talha Dinç’e 25 bin liralık ödül çekini birlikte verdiler.

Ahmet Ahlatcı, Çorum’u seven bir yatırımcı olduğunu ve tüm yatırımlarının Çorum’da bulunduğunu belirterek, “Artık hemen her kentin büyük bir alışveriş merkezi var. Çorum’a da bu alanda ihtiyaç hâsıl oldu. Şehrimizin bu yöndeki eksiğini gidermek üzere yola çıktık. 142 bin metre karelik devasa alışveriş merkezimizi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda hizmete açmayı plânlıyoruz. AHL Park ile birlikte aynı tarihte açılışını yapacağımız altın rafinerimiz, güneş enerjisi santrallerimiz ve Skoda bayiliğimizin toplu kurdele kesim töreni için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı davet ettik.” diye konuştu.
AVM için açılan isim yarışmasının sürecini de aktaran Ahmet Ahlatcı, “5857 başvuru sahibinin önerdiği yaklaşık 29 bin isim arasından Seçici Kurulumuz tarafından belirlenen tescil sorunu olmayan 10 ismi, halkımızın beğenisine sunduk. İnternet üzerinden ve sandıkta oy kullanmak suretiyle yürüttüğümüz kamuoyu yoklamasında 23809 kişiden 4915’i AHL Park ismini tercih etti. AHL Park ismini yarışmada öneren kimlermiş diye baktığımızda iki üniversite öğrencisi olduğunu gördük. Tayyip Talha Dinç ve Burak Aker isimli kardeşlerimiz, kur’a çekimi yerine 25 bin TL’lik ödül çekini paylaşmayı kabul ettiler. İktisat 3. sınıf öğrencisi olan her iki kardeşimizi önerdikleri ismin en çok oyu alması ve ödül çekini paylaşma yönündeki pozitif yaklaşımları nedeniyle kutluyorum.” ifadelerini kullandı.
Ahmet Ahlatcı daha sonra TOBB Üniversitesi İktisat Bölümü 3. sınıf öğrencisi olan Tayyip Talha Dinç’in ödül çekini teslim ederken, oğlu Ahmet Emin Ahlatcı ise Abant İzzet Baysal Üniversitesi 3. sınıf öğrencisi Burak Aker’in ödül çekini verdi.

“AHL PARK, ÇORUM’UN BULUŞMA NOKTASI OLACAK”
İşadamı Ahmet Ahlatcı, AHL Park’ın çevre kentlerdeki emsallerine göre daha büyük olduğunu anımsatarak, “Toplam 142 bin metrekarelik bir alana kurulu olan AHL Park’ın 51 bin metrekaresi kiralanabilir alan şeklinde tasarlandı. Yüzde 50 alışveriş, yüzde 50 eğlence ve yaşam merkezi olarak düşündüğümüz AHL Park’ta 4000 metrekare alana sahip devasa bir lunapark, 10 sinema salonu ile yaşam kulüp ve fitness merkezi de bulunacak. AHL Park’ın şehrimizin bu alandaki ihtiyacını uzun yıllar gidereceğine ve Çorum’un buluşma noktası olacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.
Ahmet Ahlatcı ayrıca AHL Park’taki işyeri kira bedelinin ortalama metrekare fiyatının 18 Euro olduğunu; güvenlik ve temizlik gibi ortak gider aidatlarının ise Türk Lirası bazında belirleneceğini sözlerine ekledi.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim