Fransa Cumhurbaşkanının milliyetçiliği vatanseverliğe ihanet olarak tanımladığını, Almanya Başbakanının at gözlüğü takan milliyetçiliğin tekrar hortlamasından korktuğunu dile getirdiğini ifade ettiğini belirten Onan, bu ülkelerin dünyanın yıkımından, insanlığın felaketinden birinci derecede mesul olmalarını görmeden milliyetçiliği suçlamalarının hezeyanın ötesinde hüsran verici bir cehalet olduğunu kaydetti.

1.Dünya Savaşının bitmediğini ifade eden Onan, “Kanlı sayfa açıktır, çatışmalar ve çekişmeler sadece bünye değiştirmiştir. Bir damla petrol için devasa medeniyet ve tarihi birikimlere savaş açanlar bu dünyada değilse, mahşerde yaptıklarının bedelini mutlaka ödeyeceklerdir. Allah’ın sopası yoktur ve adaleti tartışmasızdır.

Çekildiğimiz hiçbir toprak parçasında, hiçbir coğrafyada huzur yoktur, umut yoktur, adalet yoktur, barış yoktur, saadet ve selamet yoktur. Ahımızı alanlar bu dünyada gün yüzü görememişler, ilelebet de göremeyeceklerdir.

Bu nedenle, Paris’te yüzüncü yıldönümü anılan ve infazımızın ilanı demek olan malum ateşkes antlaşması bizim ayaklarımızın altındadır, hiçbir ahlaki, vicdani ve manevi hüküm ihtiva etmemektedir” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim