30. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Çorum Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç, Ticaret İl Müdürü Fikret Yıldırım, Yılın Ahisi Kemal Uğurel ve ÇESOB’a bağlı odaların başkanları, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü makamında ziyaret etti.

Ahi Evran’ın, Hacı Bektaş Veli’nin ve Mevlana’nın Anadolu’da atmış olduğu temeli gelecek nesillere aktarma gayreti içerisinde olduklarını belirten ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, “Türkiye Cumhuriyeti çok büyük bir devlet. Temeli sağlam atılmış. Bugün Arakan’daki görüntüleri üzülerek izliyoruz ve görüyoruz ki son kale Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bunun için sağlam duracağız, birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Bu noktada Cumhurbaşkanımız çok sağlam adımlar atıyor” dedi.

Bu senenin “Ahi”si olarak seçilen mobilyacı esnafından Kemal Uğurel ise 1968 yılında 11 yaşındayken köyden ayrılarak İstanbul’a gittiğini ve ilkokul 4’üncü sınıfta çırak olarak iş hayatına atıldığını dile getirerek, “1974’de Çorum’da kendi işimi kurdum. Mesleğime halen devam ediyorum” şeklinde konuştu.

Ticaret İl Müdürü Fikret Yıldırım da ziyarette yaptığı konuşmada, bakanlık ve esnaf odalarının katkılarıyla Ahilik kültürünün yaşatılması için çalıştıklarını söyledi.

Esnaf temsilcilerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise, Ahilik geleneğinin Türk kültüründe derin izlerinin bulunduğunu kaydetti. Külcü, ahiliğin köklerinin esnaf teşkilatının kuruluşuyla eş zamanlı bir şekilde başladığını belirterek, “Sizlerin de gayretiyle bu gelenek yüzlerce yıl sürüp gidecektir” dedi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim