Ahilik kültürünün canlı tutulması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla her yıl kutlanan Ahilik Haftası kapsamında Çorum Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Recep Gür tarafından Belediye Başkanı Zeki Gül’e bir nezaket ziyareti gerçekleştirildi.

Dün gerçekleştirilen ziyarette ÇESOB Başkanı Gür’e, Ticaret İl Müdürü Fikret Yıldırım, Yılın Ahisi Şahin Yıldırım, ÇESOB Yönetim Kurulu Üyeleri ve meslek odalarının başkanları eşlik etti.

Ahiliğin ahlâkî felsefesinin günümüz esnaf ve sanatkârlarınca benimsenmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini belirten ÇESOB Başkanı Gür, bu yıl 31.’si kutlanacak Ahilik Haftası’na tüm Çorum halkını davet etti.

Recep Gür ayrıca Ahilik Haftası kutlama etkinliklerine sağladığı katkılardan dolayı Belediye Başkanı Gül’e teşekkür etti.

Belediye Başkanı Zeki Gül ise “Ahi” kelimesinin Arapça “kardeşim” anlamına geldiğini hatırlatarak, “Anadolu halkının ekonomik ve kültürel yaşamında önemli bir boyut oluşturan Ahilik; dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir. Bu anlamda Ahiliğin; işçinin, çalışanın, üretenin, namuslu kazancın, namuslu ticaretin ve adaletli yönetimin simgesi olduğunu söyleyebiliriz.” diye konuştu. (Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim