İddiaya göre Van’da A.D. ile evlenen B.D., eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle memleketi Çorum’a kaçtı. Çorum’da daha önce internetten tanıştığı C.Ç. ile annesi Z.S.’nin yanına yerleşen B. D., burada yeni bir hayata başladı. Yaklaşık 1.5 aylık hamile olduğu eşinden boşanmak için dava açmaya hazırlanan B. D., 2 yıl önce yolda karşılaştığı eşinin kardeşi E.D.’nin bıçaklı saldırısına uğradı.

Bıçak darbeleriyle ağır yaralanan genç kadın, ambulansla Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Uzun süren tedavisinin ardından hayati tehlikeyi atlatan B.D, karnına aldığı bıçak darbeleri nedeniyle bebeğini kaybetti.

E.D. OTOBÜSTE YAKALANMIŞTI

Olayın ardından kaçmaya çalışan E.D. ise bindiği otobüsle Ankara’ya giderken Çorum'un Sungurlu ilçesinde polis ekiplerince yakalanarak, suç aleti bıçakla gözaltına alınmıştı. Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan E.D. hakkında “tasarlayarak, töre saikiyle, gebe olduğu bilinen kadını öldürmeye teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

“HAMİLE OLDUĞUNU BİLMİYORDUM

Çorum’da 2016 yılı Nisan ayında 20 yaşındaki 1.5 aylık hamile yengesini sokak ortasında bıçaklayarak öldürmek isteyen zanlı ilk ifadesinde, “Hamile olduğunu bilmiyordum” dedi. Tutuklu sanık E.D. “Bodrum’dan çalışmak için Çorum’a geldim. Çarşıda gezerken tesadüfen yengem B.D.’yi gördüm. Konuşmak için yanına gittiğimde tartıştık. Yengemin bağırması üzerine bıçakladım. Hamile olduğunu bilmiyordum" dedi.

Olayı tek başına yaptığını ve ağabeyi ve babasının kendisini azmettirmediğini ileri süren E. D., “Yengemin evden kaçtığını duymuştum, ancak Çorum’da olduğundan haberim yoktu. Tesadüfen kendisini çarşıda gördüm. Ben bir yıldır babamla da ağabeyimle de görüşmemiştim. Olayı kimsenin telkini ve azmettirmesi olmadan tek başıma gerçekleştirdim” dedi.

“SUÇUMU KABUL EDİYORUM”

Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bir kez daha hâkim karşısına çıkan tutuklu sanık E.D., Ağır Ceza Başkanı’nın “Suçu tek başına işlediğine dair ifadeni tekrarlıyor musun” sorusu üzerine, “Efendim suçumu kabul ediyorum ben yaptım. Yapmasaydım zaten burada olmazdım” dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. (Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim