“Kaybedeni olmayan yarışma” sloganıyla bu yıl 4. kez düzenlenen organizasyona Çorum’dan ise 4 bine yakın öğrenci katıldı.

Millî Eğitim Bakanlığı onaylı sınav için Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Mustafa Soykök’ün “İnsanlığın Saadeti İçin Hz. Muhammed (sas)” isimli kitabı okuyan yüzbinlerce öğrenci, daha sonra bu kitaptan hazırlanan sorulara çoktan seçmeli sınavda yanıt verdi.

Anadolu Gençlik Derneği Çorum Şube Başkanı Bekir Uyanık, gençlere peygamber sevgisi aşılamak ve O’nu günümüz gençliğine rehber olarak tanıtmak amacıyla düzenlenen yarışmanın tüm Türkiye’de olduğu gibi, Çorum’da da lise ve ortaokullara dönük olarak yapıldığını ve yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Yarışmanın Çorum il merkezindeki 3 okulun yanı sıra Sungurlu, Bayat, Alaca, Lâçin, Ortaköy, Mecitözü, Osmancık, Dodurga, Kargı, Boğazkale, İskilip, Uğurludağ ve Oğuzlar ilçeleri ile Büyükdüvenci beldesinde kurulan sınav merkezlerinde yapıldığını aktaran Bekir Uyanık, sonuçların 31 Aralık 2016 tarihinde açıklanacağını ve ödüllerin aynı günün akşamı ülke çapında düzenlenecek Mekke’nin Fethi programlarında verileceğini sözlerine ekledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim