Dün Hürriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay ve Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Saatci’nin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.

Emperyalizm ve eli kanlı terör örgütlerine karşı ülkemizin sürdürdüğü mücadeleyi desteklemek amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte basın açıklamasını okuyan Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, “Zeytin Dalı Harekâtı’nın gerekçelerini ve hedeflerini, anlamakta zorlananlar, yanlış anlamak için çırpınanlar ve çarpıtarak anlatmak için kıvrananlar var.” dedi.

Mürsel Turbay basın açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

“Bizler, Memur-Sen ailesi olarak terör ve çatışmadan arındırılmış adil bir dünya istiyoruz. Kimsenin kimseyi sömürmediği, hakça paylaşımın gerçekleştiği bir dünya için mücadele ediyoruz. Ne var ki emperyalizm, başta bölgemizde olmak üzere sömürü düzenini sürdürmek için şiddeti ve terörü bütün dünya sathına yaymaktan çekinmemektedir.

İçeride kimlerin, sözde savaş karşıtı söylemlerle algılarda cephe açmaya giriştiğini, daha da ötesi her zaman yaptıkları gibi emperyalizmi ve sömürüsünü gizlemeye niyetlendiğini çok iyi biliyoruz. Sözde barış yanlısı gerçekte emperyal geminin tayfası olanlar, ‘Savaşa karşı barış’, ‘Savaş halk sağlığı sorunudur’, ‘Barış, hemen şimdi’ şeklindeki beyanlarıyla, Türkiye'nin hak ve adalet mücadelesini akamete uğratmak için ‘barış’ gibi mübarek bir kavramı dahi silaha dönüştürmek hesabı içindedirler.

Biz sulh istiyoruz. Biz adalet istiyoruz. Fakat emperyalizm bölgemizden kovulmadan, emperyal taşeronu kanlı terör örgütlerinin kökü kazınmadan bunun sağlanamayacağını da çok iyi biliyoruz. Bu yüzden de çok rahat şunu deklare ediyoruz; ‘Türkiye, terörle mücadele ediyor, emperyalizme karşı da onurlu bir savaş veriyor.’

Tam da bu yüzden Türkiye'nin Afrin'de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekâtı’nı bütün benliğimizle destekliyor, cephede vuruşan askerlerimize de ‘Allah yardımcınız olsun’ diyoruz. Milletin desteğini, ümmetin duasını alan devletimiz ve silahlı kuvvetlerimizin, şanlı ecdadın evlatları olmanın hakkını veren yiğitlerimizin terör örgütlerini yok edeceğine, emperyal akla diz çöktüreceğine de yürekten inanıyoruz.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim