Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez (@add_genelmerkez) twitter hesabından, 27 Mayıs 2018 tarihinde yayınlanmış olan '27 Mayıs' ile ilgili tweetin ADD Genel Başkan ve Genel Yönetim Kurulu üyelerinin bilgisi, onayı ve kararı olmaksızın paylaşıldığını belirten Demirer, söz konusu tweetin Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kurumsal kimliğini ve görüşünü yansıtmadığını dile getirdi.

Söz konusu tweetin dönem hassasiyeti dikkate alınarak ve siyaseten seçim arifesinde algı operasyonlarına malzeme olmaması için derhal kaldırıldığını ve konu ile ilgili olarak Atatürkçü Düşünce Derneği İç Disiplin hükümleri gereği Hukuk Müşavirliğince soruşturma başlatıldığını kaydeden Demirer, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Atatürkçü Düşünce Derneği 12 Eylül 1980 darbesinden en çok zarar gören kurumdur. Dernek pek çok saldırıya uğramış, şehitler vermiştir; Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı gibi değerleri bu mücadelede kaybettik. Yine Atatürkçü Düşünce Derneği, Ergenekon sürecinde (FETÖ)cu kumpasa uğramış, Dernek Merkezi basılmış, tüm evraklarına el konmuş, Başkanı Şener Eruygur ve Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Ferit Bernay, Mustafa Yurtkuran ve Fatih Hilmioğlu Ergenekon kumpas davasından yargılanmışlar, beraat etmişlerdir. Bugün Atatürkçü Düşünce Derneği'ne saldırarak, aslında seçim sürecinde mağduriyet algısı oluşturmak isteyenler; ne yazık ki yine FETÖ'cu, darbeci zihniyetin temsilcileridir.

27 Mayıs 1960 Devrimine gelince; 1961 Anayasası'nın başlangıç kısmında; "Anayasa ve hukuk dışı tutum ve davranışlarıyla meşruluğunu kaybetmiş bir iktidara karşı direnme hakkını kullanarak 27 Mayıs 1960 Devrimini yapan Türk Milleti, bu Anayasa'yı hürriyete, adalete ve fazilete âşık evlatlarının uyanık bekçiliğine emanet etmiştir" ibaresi yer alır. 27 Mayıs sonrası çıkartılan ilerici, özgürlükçü 1961 Anayasası bu harekete Devrim niteliği kazandırmıştır.

1982 darbe Anayasası'nı getiren iktidar tarafından 1961 Anayasası yürürlükten kaldırılmış, Devrimin bayram olarak kutlanması yasaklanmış, yerine Türkiye'yi bu günlere getiren 1982 darbe anayasası yürürlüğe konmuştur. Tarihi siyasiler değil, tarihçiler yazar. 1961 Anayasası ile tarihe Devrim olarak geçen süreç, siyasiler adını kaldırdı diye 'Devrim' olmaktan çıkmaz. 27 Mayıs 'Devrim' olarak tarihte yerini çoktan almıştır.

Atatürkçü düşünce Derneği darbelerden en çok zarar gören kurumdur. Darbelerle ilişkilendirilmeye çalışılması, seçime yönelik bir 'mağduriyet' yaratma hamlesidir. Atatürkçü Düşünce Derneği'ni kirli siyasete bulaştırmak isteyenler başaramayacaklardır. Atatürkçü Düşünce Derneği Cumhuriyet'in kurucu ilkelerinin, değerlerinin, kazanımlarının arkasındadır. Her türlü saldırıya karşı da o ilkeleri yaşatıp ileri taşımaya kararlıdır. Korkmuyoruz. Tüm Atatürkçüleri bu kirli saldırılara karşı birlikte, yılmadan mücadele etmeye çağırıyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim