İki üniversite tarafından imzalanan ikili işbirliği anlaşması kapsamında karşılıklı akademik çalışmaların ilerletilmesi amacıyla Hitit Üniversitesi’ni ziyaret ettiğini belirten Prof. Dr. Joseph Ugras, başta MBA programları olmak üzere iki üniversite arasındaki mevcut ikili işbirliğinin genişletilmesi konusunda üniversiteye katkı sağlayabileceğini vurgulayarak, 20 Ekim 2015 Salı günü Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda “MBA Nedir?” konulu bir konferans vereceğini dile getirdi.

“KISA SÜREDE OLUMLU SONUÇLAR ALDIK “
Geçtiğimiz günlerdeki ABD ziyareti kapsamında La Salle Üniversitesi ile işbirliğinin geliştirilmesine yönelik görüşmeler yaptığını ve imzalanan ikili işbirliği anlaşmasının oldukça kısa sürede olumlu sonuçlar vermesinin çok sevindirici olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, en güncel bilgi ve becerilerle donatılmış, mesleki açıdan yetkin, vizyonel bakış açısına sahip ve inovatif düşünebilen öğrenciler yetiştirmeyi hedeflediklerini ve istihdam odaklı bölüm/program açmaya özen gösterdiklerini vurguladı.
Sanayi ve ilgili sektörlerle işbirliği yapmaya yönelik enstrümanların geliştirilmesinin önemiyle hareket ettiklerini söyleyen Rektör Alkan, bu kapsamda başta İİBF olmak üzere üniversitenin tüm birimlerinde yeni bölümler açıldığını belirtti.

“MBA’YA YÖNELİK ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR”
Günümüz dünyasında sadece öğrenci yetiştiren üniversite modelinin yerini, sahip olduğu bilgi birikimini içinde bulunduğu topluma aktaran yeni bir modele bıraktığının altını çizen Prof. Dr. Alkan, üniversitede MBA programlarının hızlandırılması ve geliştirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini dile getirerek MBA lisansüstü programları ile üniversite-sektör işbirliğinde daha fazla yol kat edileceğini ifade etti ve bu konudaki katkılarından dolayı Prof. Dr. Joseph Ugras’a teşekkür etti.
(Elifsuar TURALI)
Editör: TE Bilisim