Dernek Başkanı ve İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Bayrak, Dernek yönetimiyle birlikte yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı kabul edilemez ve tek taraflı alınmış bir karardır. Filistinli Müslüman kardeşlerimiz bugün, hiçbir hukuksal dayanağı olmayan, insanlık dışı muamelelerle karşı karşıya iken alınan bu karar, katil İsrail devletine ödül vermekten başka bir şey değildir. ABD Uluslararası hukuku hiçe sayarak aldığı bu karardan hemen vazgeçmelidir. Kudüs tüm Müslümanların 'harim-i ismeti'dir, göz bebeğidir. Kimden gelirse gelsin bu tarihi hakikati görmezden gelen bütün yaklaşımların sonu sahibinin hüsranı ve felaketiyle son bulacaktır. Kudüs'ün hukuki durumu Birleşmiş Milletler tarafından defalarca teyit edilmiştir, alınan bu karar adeta tüm dünyaya kafa tutmaktır.

İslam coğrafyasında ve dünyanın pek çok yerinde terör olaylarının her birinde perde arkasındaki güç olan katil İsrail, piyonu olan ABD tarafından alınan bu kararla Müslümanlar’ı kışkırtmaya yönelik aşağılık davranışlarına devam ediyor. Müslüman Türk halkı şunu artık çok iyi biliyor ki, dünyanın pek çok yerinde akan bütün kanın, bütün iç savaşların ve terör olaylarının arkasında doğrudan ya da dolaylı olarak İsrail devleti vardır.

Bugün Kudüs’te, Filistin’de zalimlere karşı İslami kimlikleriyle onurla mücadele eden Müslüman kardeşlerimize direnişlerinde yalnız olmadıklarını tüm dünyaya ilan ediyoruz. Bütün dünya Müslümanlar’ı şunu artık anlamalıdır ki; İslam ümmetinin huzuru ve kurtuluşu ancak birlik ve beraberlikte yani kardeşlik ve vahdettedir. Zaman, ümmetin özelde Ortadoğu’da ve dünyanın her tarafında çektiği çile ve ıstıraba, Haçlı ve Siyonist zihniyetinin dünyalık menfaatleri için Müslümanlar’a çektirdiğine yeter demenin zamanıdır. Bütün İslam dünyası bu gerçeği artık görmelidir.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim