Çeşmeören Ortaokulu, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ve Hitit Üniversitesi’nin de ortak olduğu projenin tamamlanması nedeniyle bir kokteyl düzenlendi.
Anitta Otel’de dün gerçekleştirilen kapanış kokteyline CHP İl Başkanı Hasan Suvacı ve TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fikret Tepençelik’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Hasanpaşa Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü ve Proje Koordinatörü Galip Şahin, projenin 1 Kasım 2015 tarihinde uygulanmaya başladığını hatırlatarak, proje kapsamında; eğitimcilere, ebeveynlere ve öğrencilere çeşitli eğitimler verildiğini ayrıca eğitim ortamlarının geliştirilmesinin yanı sıra farklı kültürel geziler ile okul-veli işbirliğinin geliştirilmesi için aile ziyaretleri gibi faaliyetler gerçekleştirildiğini söyledi.
Daha sonra kürsüye gelen TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fikret Tepençelik ise kız çocuklarının okutulması konusunda önemli bir projeye imza atıldığını belirterek, “Bu projenin amacına uygun bir başarı elde edeceğini umuyorum. Kız çocuklarımızın okullarından mezun olduktan sonra kendilerini yetiştirmeleri ve iş âlemi için yeterli bilgi ve donanıma sahip olmaları hâlinde iş bulma sıkıntısı yaşamayacaklarını düşünüyorum.” diye konuştu.
Gizem Sarmaşık isimli öğrencinin “Haydi Kızlar Okula” adlı şiiri okumasının ardından etkinlik, Rehber Öğretmenler Banu Özdil Yücel ve Levent Sarı tarafından katılımcılara projenin detaylarını sinevizyon eşliğinde aktarmalarıyla son buldu.




(Recep SERBES)    
Editör: TE Bilisim