İnşaat Mühendisleri Odası Çorum İl Temsilcisi Özgür Kılıç konuşmasında, Çorum ili olarak AB hibelerinden faydalanma gayretini gerek yatırım yapmak isteyen kişilerde gerekse bu hibeleri dağıtan kurum olan TKDK Çorum İl Koordinatörlüğü çalışanlarında fazlasıyla gördüğünü, ancak daha fazla yararlanmak için şehirde söz sahibi olan her kesime büyük görevler düştüğünü belirtti. Kılıç, bu kapsamda bu toplantıyı bir başlangıç olarak gördüğünü, bundan sonraki süreçte daha geniş katılımlı ve teknik gezi içeren bir toplantı organize etmeyi planladıklarını, böylece örnek işletmelerin mühendis ve mimarlar tarafından yerinde ziyaret edilerek daha güzel ve kullanışlı projelerin ortaya çıkması için çaba göstereceklerini söyledi.

Toplantıda konuşan Mimarlar Odası İl Temsilcisi Ulaş Tokgöz, toplantı talebinin danışman firma temsilcilerinden geldiğini, hazırlanan projelere odaların sağlayacağı katkılara yönelik konuların görüşülerek, fikir alışverişi yapılması yönünde bir talepte bulunulduğunu söyledi. Tokgöz, konunun Avrupa Birliği’nin (AB) kırsal kalkınmaya yönelik (IPARD) desteklerini ilgilendirdiğini öğrendiklerinde TKDK İl Koordinatörlüğünün de toplantıya davet edildiğini söyleyerek, katılım sağlayan tüm kesimlerin temsilcilerine teşekkür etti.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Çorum İl Temsilcisi Hüseyin Sevcan ise, bu tip toplantıların olası sorunların çözümünde önem arz ettiğini, toplantıda bulunan her kesim temsilcisinin Çorum iline daha fazla yatırım gelmesi ve faydalanıcı kitlenin olası mağduriyetlerinin önlenmesi amacını taşıdığını gördüğünü ve bundan da memnuniyet duyduğunu ifade etti.

TKDK Çorum İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer yaptığı açıklamada, böyle bir toplantı için girişimde bulunan danışman platformuna ve kendilerini de bu toplantıya davet eden Oda Başkanlarına teşekkür ederek, tamamlanan IPARD I programı ile uygulanamaya başlanılan IPARD II programı hakkında bilgi verdi.

İl Koordinatörü Yalvaçer, kaliteli ve sözleşme imzalama ihtimali yüksek projelere ilişkin beklentilerinin olduğunu, bu noktada hem danışman firmaların hem de bu projelerin çizimlerini yapan ve metrajlarını hesaplayan mimar ve mühendislerin gayretlerine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Danışman firma temsilcisi Selahattin Duran ise yaptığı açıklamada, bu zamana kadar proje hazırlığında karşılaştıkları sorunları ifade ederek, çözümüne yönelik beklentilerini dile getirdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim