Çorum Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Hattap İmal, AKP İl Başkanı Rumi Bekiroğlu’na sert karşılık vererek, Çorum siyasetini kirletmekle suçladı.
İmal, açıklamasının başında şunları söyledi:
“Rumi efendi Ülkü Ocakları'nın adını ağzına alırken abdest alıp Besmele çeksin !
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanımız Bekir Bey’e dil uzatırken de dikkat etin. Kesip attığı tırnak olamaz.
Ülkücü - milliyetçi hareketi kendilerinin de içerisinde bulundukları menfaat üzerine kurulu siyasi yapılar ile karıştırmasın .
Rumi bey, oturdukları yerden basın açıklaması yapıyorlar diye eleştiride bulunmuş. Öncelikle ilk sorum: Eleştirdiği yazıyı kendisi amuda kalkarak mı yazmıştır?”
Sosyal ve kültürel bir çok konuda eylemsel açıklamalarının olduğunu belirten Ahmet Hattap İmal, hayatını kaybeden maden işçileriyle ilgili ve otizmli çocuklara farkındalık oluşturmak gibi birçok faaliyette bulunduklarını hatırlattı.
İmal, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Bizde en küçük de olsa görev üstlenen, hemen şehitliğe gider, bu topraklar için can vermiş büyüklerinin ruhuna dua eder. Bu topraklar için verilen mücadeleyi bilmeyen bireyler bu topakların kıymetini de bilmez.
Çorum yerel basınından takip ettiğimiz kadarıyla, kendileri deri koltuklarda otururken, Kore gazisi iki amcamızı kenara, plastik sandalyelere oturtmuşlar. Şehide, gaziye saygısı olmayanların, bizim bayram kutlamasına niye katılmadığımızı sorgulamaları, hadleri bile değildir. Bu saygısızlığı yapanlarla aynı platformda yer almaktansa, Zafer Bayramı’nı Ocağımızda şehitlerimize Yasin-i Şerif okutarak kutlamak bizim için daha evladır.
AKP’nin siyasi kadrolarını hiçbir zaman tasvip etmedik. Ancak Rumi Bey AKP İl Başkanı olana kadar Çorum siyaseti seviyeli bir şekilde devam ediyordu. Çorum siyaseti Rumi Beyle kirlenmiş ve seviyesi düşmüştür. Pislikten pisliğe konan böcekler gibi her şeye atlamamaya, daha seviyeli siyaset yapmaya ve kendisini yaşının olgunluğunu göstermeye davet ediyorum.”
Editör: TE Bilisim