İl Genel Meclisi’nin dün gerçekleştirilen Ağustos ayının dördüncü oturumunda, Temmuz ayında Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu’na havale edilen, “İlimiz Merkez ve İlçelerindeki köylerde kaç tane okul binası bulunmaktadır? Bunlardan kaç tanesinde eğitim öğretim verilmektedir? Eğitim öğretim hizmeti verilmeyen okulların köy tüzel kişiliğine devredilip köy konağı, köy odası, düğün, nişan, davet ihtiyaçları için kullanılması sağlanabilir mi?” konulu rapor hakkında Komisyon Başkanı Süleyman Şener tarafından bilgi sunuldu.

Süleyman Şener, 965 köy okulundan 234’ünün Merkez’e bağlı olduğunu ve bunlardan sadece 27’sinin eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürdüğünü, 207’sinin kapalı olduğunu ve 119’nun ise köy tüzel kişiliğine devredildiğini bildirdi.

İl genelindeki tahsisli köy okulu sayısının 428 olduğunu aktaran Komisyon Başkanı Şener, “Komisyonumuzun yaptığı çalışmalar sonucunda elde ettiği bilgilere göre; Bakanlığımıza bağlı köy okullarından kapalı durumda olanlarla ilgili olarak, Köy Muhtarının yazılı dilekçesi üzerine konu Müdürlüğümüz Maarif Müfettişlerince incelenmekte, uygun görülmesi halinde Müdürlüğümüz uygun görüşü ile Bakanlığa yazılmakta ve Bakanlığın uygun görüşüne istinaden de bir protokol ile Muhtarlığa sosyal ve kültürel faaliyetlerde kullanılmak üzere geçici kullanım hakkı verilmektedir.” diye konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim