Kongreye Vali Yardımcısı Alparslan Argun, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mete Dolapçı, Türkiye Hidatidoloji Derneği Başkanı Prof.Dr. Nazmiye Altıntaş ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Ayşegül Taylan Özkan’ın açış konuşması ile başlayan programda Türkiye Hidatidoloji Derneği Başkanı Prof.Dr. Nazmiye Altıntaş da bu hastalığın tek bir hastalık olmasına rağmen sağlık ve ekonomi açısından önemli ve üzerinde disiplinle çalışılması gereken bir hastalık olduğunu belirtti.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mete Dolapçı da kistatik insidansında büyük bir azalma olduğunu ve Türkiye’de daha önce kist ameliyatı yapılmayan gün olmazken şimdi ise bu ameliyatın nadiren gerçekleştirildiğini belirtti.

Açış konuşmalarının ardından verilen moladan sonra kongrenin ilk oturumu gerçekleştirildi. Yrd. Doç Dr. Hasan Irmak başkanlığındaki ilk oturumda Prof.Dr. Nazmiye Altıntaş tarafından “İnsanlarda Ekinokokkozis, çorum özelinde insanlarda ekinokokkozis, Çorum özelinde hayvanlarda ekinokokkozis ve Çorum Veteriner İşleri Müdürlüğü çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Kongre kapsamında Prof.Dr. Antonio Menezes Da Silva, Prof.Dr. Thomas RomıgAr. Gör. Eylem Akdur Öztürk, Prof.Dr. Bahadır Külah, Prof.Dr. Ayşegül Ünver, Dr. Bayram Çolak, Doç.Dr. Gülay Aral akarsu, Yrd.Doç.Dr. A. Semra Güreses, Doç.dr. Hüseyin Kayadibi, Yrd. Doç.Dr. Güven Güney, Yrd.Doç.Dr. Ülkü Karaman, Doç.Dr. İpek Mumcuoğlu, Yrd.Doç.Dr. Sertaç Arslan, Yrd.Doç.Dr. Derya Yapar, Doç.Dr. Gönül Tanır, Yrd.Doç.dr. Kürşat Derici, Doç.Dr. Özlem Miman, Doç.Dr. Ali Kurt tarafından katılımcılara bilgiler verildi.

Hidatidoloji Kongresi bugün düzenlenecek oturumların ardından yapılacak kapanış oturumu ile sona erecek.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim