2018 yılı KÖYDES yatırım programında bulunan içme suyu tesisleri yapım işleri ihale edilmeye devam ediyor. Buna göre Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından önceki günlerde düzenlenen 3 ayrı ihalede merkeze bağlı 8 köyün içmesuyu tesisinin ihalesi tamamlandı.

Bu kapsamda merkeze bağlı köylerden Hızırdede Köyü’ne 30 metreküplük içme suyu deposu ile dalgıç pompa sistemi, Kuruçay Köyü Güzelyayla Mahallesi’ne 30 metreküplük içme suyu deposu, Ahmediye Köyü’ne hidrofor üstüne koruma binası, Sapa Köyü’ne 50 metreküplük yeni içme suyu deposu ile 1 adet otomatik klorlama cihazı montajı ve demontajı, Deniz Köyü’ne içme suyu deposu tamiratı ve köy içi şebekeye ilave hat yapımı, Türkler Köyü’ne 100 metreküplük Çukuören Köyü’ne 50 metreküplük yeni depo yapımı ve Soğuksu Köyü mevcut köy içi şebekesi değiştirilmesi işleri ihale edildi.

İl Özel İdaresi’nde yapılan açıklamada ihalesi yapılan bu işlerin kısa sürede bitirileceği ve köylü vatandaşların hizmetine sunulacağı dile getirildi.

PINARCIK’TA SONDAJ

Öte yandan merkeze bağlı 2018 yılı İl Özel İdaresi Performans Programı kapsamında yer alan merkez Pınarcık Köyü’nde içmesuyu amaçlı sondaj çalışması da tüm hızıyla devam ediyor. Toplamda 145 metre derinlikte sondaj çalışması yapılacak alanda 100 metre derinliğe ulaşıldı.

Konuyla ilgili verilen bilgide “Halihazırda çalışma devam etmekte olup, kısa süre içerisinde tamamlanacak olan çalışma sonunda Pınarcık Köyü, uzun vadeli ve nitelikli ilave içme suyuna kavuşacak” denildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim