Pancar alımı kampanyası nedeniyle fabrika bahçesinde tören düzenlendi. Törene Çorum Şeker Fabrikası Müdürü Ramazan Aytekin, Kastamonu Şeker Fabrikası Müdürü Bedirhan Ak, CHP İl Başkan Yardımcısı Yüksel Aydemir, Çorum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bektaş, Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Ahmet Pehlivan, Türk İş İl Temsilcisi ve Şeker-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Sefer Kahraman, Çorum Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Hayati Serbest, Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Saatci, SGK İl Müdürü Duran Cesur, daire müdürleri, fabrika çalışanları ve pancar üreticileri katıldı.

Kampanya boyunca Çorum Şeker Fabrikası’nda 710 bin ton şeker pancarının işlenmesi hedeflenirken, 97 bin ton kristal şeker, 180 bin ton yaş pancar posası, 31 bin ton melas üretimi hedefleniyor.

1991 yılında faaliyetlerine başlayan fabrikanın bu yıl 27’nci kampanyasını yaptığını dile getiren Çorum Şeker Fabrikası Müdürü Ramazan Aytekin, “Fabrikanın ürettiği ana ürün kristal şeker olup yan ürün olarak melas ve yaş pancar posası üretilmektedir. Yaş pancar posası hayvan yemi olarak kullanılmakta ve besiciliğin gelişmesinde önemli katkı sağlamaktadır. Melas ise maya ve alkol sanayisi olmak üzere çeşitli sektörlerde kullanılmaktadır” dedi.

Türk İş İl Temsilcisi ve Şeker-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Sefer Kahraman da yaptığı konuşmada, özellikle Şeker Fabrikası’ndaki kadro sıkıntısına dikkat çekerek, bu sorununun bir an önce çözülmesini istedi.

Yapılan konuşmaların ardından fabrikaya ilk ürünü getiren 8 pancar üreticisine çeşitli hediyeler verildi. Ödül törenin ardından yapılan dua ile sezon açılışı yapıldı.

Açılışın ardından Fabrika Müdürü Aytekin, törene katılan davetlilere fabrikanın bazı bölümlerini gezdirerek çalışmalar hakkında bilgi verdi. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim