AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Çorum Milletvekili Dr. Cahit Bağcı, TÜİK 2014 yılı bitkisel üretim verilerine göre, Türkiye'de 1.108.844 dekar alanda çeltik ekimi yapılarak 830 bin ton çeltik üretimi yapıldığını, Çorum'da ise 68.129 dekar alanda 58.700 ton çeltik üretildiğini ve Çorum'un çeltik üretiminde %7 ile 4.sırada olduğunu açıkladı.
Bağcı, "İlimiz Çeltik üretiminde ve hasatında ekili alan ve elde edilen hasat kalitesi olarak önemli bir yere sahiptir. Osmancık 97 olarak markalaşmış ve tohum üretiminde iddialı bir noktaya gelmiş bulunmaktadır. Çeltikte KDV’nin %1’e inmesi ve yeni sulama projelerinin devreye girmesi ile çeltik tarımı daha cazip hale gelmiştir. Bu çerçevede öncelikle hedefimiz %10’a, daha sonra ise %15’e ulaşmaktır” ifadelerini kullanarak şu bilgileri verdi:
Tımarlı Sulaması, Obruk-Dutludere Sulaması, Osmancık İncesu Barajı, Osmancık Doğanköy-Gökdere Barajı ve Kargı Devrez Kızlaryolu Barajı projelerimizin hayata geçmesi ile önümüzdeki 4-5 yılda Çorum çeltik üretiminde daha iddialı hale gelecektir. Çorum'da başta Alaca Koçhisar, Kızılırmak Tımarlı ve Obruk Dutludere olmak üzere bütün sulama projelerinin ihale edilmiş olmasının sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Çorum'da bütün su kaynakları ölçülmüş değerlendirmiş ve proje için talimatlandırılmıştır. Çorum'un çarkları toprakla çalıştı ve makine şehri olduk. Suyun toprakla buluşması ile daha geniş tabanlı olarak büyüyecek ve refahı tabana yayacağız.”

Editör: TE Bilisim