Hitit Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Kadeş Barış, Eşitlik ve Kardeşlik Sempozyumuna katılan Başbakan Binali Yıldırım daha sonra Çorum Valiliği’ni ziyaret etti. Yıldırım, valilik ziyaretinin ardından Hürriyet Meydanı’ndaki toplu açılış törenine katıldı.

Toplam maliyeti 542 milyon lira olan 64 eserin açılış törenine Başbakan Yıldırım’ın yanısıra Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Genel Başkan Yardımcısı Harun Karaca, Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz, Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Vali Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, eski milletvekilleri Murat Yıldırım, Agah Kafkas, Ali Yüksel Kavuştu, İl Başkanı Mehmet Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar ve çok sayıda partili katıldı.

Açılış töreninde konuşan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, 2002 yılından buyana sağlık alanında çok önemli mesafe kat ettiklerini söyledi. Ak Parti iktidarı sayesinde vatandaşın ilaç kuyruğundan kurtulduğunu belirten Demircan, hastanelerin ve sosyal güvenlik sisteminin tek çatı altında toplandığını ifade ederek, hastanelerin 5 yıldızlı otel seviyesinde olduğunu dile getirdi.

Vali Necmeddin Kılıç ise Çorum’a 10 yıldır çok büyük yatırımların yapıldığını belirtirken, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de yapmış olduğu konuşmada Çorum’u 2023 yılına hazırladıklarını bildirdi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim