İl Genel Meclisi binasında gerçekleştirilen akülü araç teslim törenine AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, meclisin bütün sosyal olaylara karşı duyarlı hareket ettiğini ve 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne de duyarsız kalmadıklarını ifade etti. Tüm meclis üyelerinin de olumlu oyu ile 6 engelli vatandaşa akülü araç dağıttıklarını belirten Halil İbrahim Kaya, bundan sonraki süreçte de Çorumluların engelli vatandaşlara acıyarak değil de katkı sağlayacak şekilde destek olmalarını beklediklerini vurguladı.
AKP Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan da konuşmasında, engellileri anlamanın yanı sıra onların dertlerine de çare olmak gerektiğini söyledi. Bir takım düzenlemeler yaparak engellilere imkanlar sağladıklarını ancak bunların yeterli olmadığını söyleyen Ceylan, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü temsili bir gün olarak değerlendirdiğini, geri kalan 364 günde de engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalar yapmak gerektiğini anlattı. Ahmet Sami Ceylan, yapılan çalışmadan dolayı AK Parti grubu CHP grubu ve MHP grubu üyelerine katkılarından dolayı teşekkür etti.
Yapılan konuşmaların ardından törene katılanlar tarafından İsmail Yaray, Semra Yançizer, Satı Kunduz, Veli Gezer ve Ceyhan Yaşar isimli engelli vatandaşlara Akülü engelli araçları teslim edildi.



(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim