25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde 11’e ulaşan sayı 1 Kasım’da 1 kişi azalmış oldu. Zira MHP’den Çanakkale Milletvekili olan İbrahim Kürşat Tuna bu dönemde seçilmeyi başaramadı. Ayrıca Ankara’dan MHP’den aday olan MHP Genel Sekreteri hemşehrimiz Mustafa Hidayet Vahapoğlu da yurtdışı oylarının gelmesi ile birlikte vekilliğini HDP’li Sırrı Süreyya Önder’e kaptırdı.
Çorum’dan 1 Kasım seçimlerinde Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt Adalet ve Kalkınma Partisi’nden, Tufan Köse ise Cumhuriyet Halk Partisi’nden TBMM’ye girmeyi başardı. Seçimde diğer illerden aday olan 17 Çorumlu da TBMM’ye girmek için yarıştı. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından ise AK Parti’den Feyzullah Kıyıklık İstanbul 3. bölge 5. Sıra; Murat Alparslan Ankara 1. bölge 6. Sıra; Naci Ağbal Bayburt 1. Sıra; Mehmet Naci Bostancı Amasya 1. Sıra; Cumhuriyet Halk Partisi’nden Prof. Dr. Mustafa Akaydın Antalya 4. Sıra ve Ali Haydar Hakverdi Ankara 1. bölge 6. Sıra seçilmeyi başardı.
Seçimde AK Parti’den aday olan Hayri Çağır Ankara 1. bölge 16. Sıra; Murat Yıldırım Ankara 2. bölge 12. sıra; CHP’den aday olan Sultan Yegen Antalya 10. Sıra; Av. Selahattin Emre Ankara 1. bölge 11. Sıra; MHP’den aday olan Mustafa Hidayet Vahapoğlu Ankara 1. bölge 3. Sıra; Bülent Bora Baltacı Şırnak 4. Sıra; Hüseyin Saka Amasya 3. Sıra; İbrahim Kürşat Tuna Çanakkale 1. Sıra; Ekrem Düzgün İstanbul 1. bölge 6. Sıra; Av. Alper Kaan Boran İstanbul 1. bölge 11. Sıra ve HDP’den aday olan Mustafa Sarısülük – Ankara 2. bölge 1. Sıra” ise seçilmeyi başaramadı.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim