İşte o yardım çağrısına cevap Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ’ndan geldi. Vakıf yetkilileri tarafından yapılan incelemede Kadir Ablak ve çocuklarının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından aylık düzenli olarak gözetim ve denetim altında olan ailelerden olduğu ve ailevi problemlerden dolayı, adres değişikliği yaptıkları belirtildi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlileri tarafından ev ziyaretinin tekrar gerçekleştirildiği vurgulandı. Ziyaretten sonra yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre; Bu ziyarette ailenin kapalı olan doğal gaz, elektrik ve su aboneliklerinin ivedikli şekilde açtırılması için vakıf tarafından 1000 TL nakdi yardım yapıldığı aboneliklerin açtırıldığına ve vakıf tarafından aileye günlük sıcak yemek yardımı servisinin başladığına, aileye giyim yardımı yapıldığına dikkat çekildi.

BİN 570 LİRA BAĞLANDI

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlileri tarafından yapılan incelemede çocukların sevgi evine yerleştirilmesi konusu ele alındığı fakat gerek Kadir Ablak’ın çocuklarına bakabilecek kapasiteye sahip olması gerek aile yapısının korunması adına çocukların sevgi evine yerleştirilmesi yerine aileye aylık 1570 TL sosyo ekonomik destek yardımı bağlandığı belirtildi.

Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü aile danışman görevlilerinin Kadir Ablak ve çocukları için düzenli danışmanlık hizmeti vereceği, Çorum Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü tarafından da aileye gıda paketi yardımı yapılığı açıklandı.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim