Çorum Barosu’nda düzenlenen yemin ve cübbe giyme törenine Baro Başkanı Av. Altan Akpınar, bazı baro yönetim kurulu üyeleri ile avukatlık stajlarını tamamlayan Burçak Taşdemir, Hatice Mandıralıoğlu, Abdulkadir Kabakulak, Taha Kutu, Caner Öztürk ve Buket Tuncel ile aileleri katıldı.

Baro Konferans Salonu’nda düzenlenen törende konuşan Baro Başkanı Akpınar, stajlarını tamamlayarak avukatlık mesleğine başlayan gençlere meslek hayatlarında başarılar diledi. Avukatlığın önemine de değinen Akpınar, “Artık stajlarını tamamlayarak, bizim için çok kutsal ve toplum için çok önemli olan bir mesleğe başladınız. Bundan sonraki meslek hayatınızda hepinize ayrı ayrı başarılar diliyorum” dedi.

Baro yönetimi olarak son toplantılarını yaptıklarına dikkati çeken Altan Akpınar, önümüzdeki günlerde yapılacak baro seçimlerinin de şimdiden hayırlı olmasını temenni etti.

Baro Başkanı Altan Akpınar’ın konuşmasının ardından yeni avukatlar Burçak Taşdemir, Hatice Mandıralıoğlu, Abdulkadir Kabakulak, Taha Kutu, Caner Öztürk ve Buket Tuncel sırayla Avukatlık Yemini etti. Yemin töreninin ardından cübbelerini giyen genç avukatlara Baro Başkanı Akpınar tarafından ruhsatları takdim edildi.

Törende ayrıca Çorum Barosu Genç Avukatlar Meclisi de yeni avukatlara hediye takdiminde bulundu.

Törene katılan aileler de çocuklarını mutlu günlerinde yalnız bırakmadı. Yemin etme, cübbe giyme ve ruhsat töreninde çocuklarının fotoğraf ve videolarını çeken ailelerin zaman zaman duygulu anlar yaşadıkları gözlendi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim