Kısa bir süre öncesinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın katkıları ve milletvekillerinin destekleriyle Hitit Üniversitesi ile İl Müftülüğü’nün işbirliğinde Kuzey Kampüsü’ne yapılacak olan İlahiyat Fakültesi Uygulama Camii için ihale sözleşmesi imzalanarak yüklenici firma tarafından çalışmalar başlatılmıştı.

Bu kapsamda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler almak üzere Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Bıyık, Prof. Dr. Nurcan Baykam ve HİTÜ Genel Sekreteri Erdal Kanık ile birlikte cami inşaatında incelemelerde bulundu.

Cami inşaatı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Alkan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlangıç ödeneği olarak sağlanan 500 bin TL ile İlahiyat Fakültesi Uygulama Camii’nin 1. faz inşaat çalışmalarına başlandığını ifade ederek 7 bin metrekareye yakın bir alanın kazısının yapıldığını ve yaklaşık 2 bin 200 metrekarelik alana temel atılabilmesi için grobeton atılarak hazırlıkların tamamlandığını vurguladı.

Kapalı alanı 4 bin 139 metrekare toplamda 5 bin 370 kişilik kapasiteye sahip olacak şekilde planlanan cami için yapılan ihale ile küçük bir başlangıç yapılabildiğine dikkat çeken Rektör Alkan, bu başlangıcın yapılacak desteklerle artacağına ve İlahiyat Fakültesi Uygulama Cami yapımının tamamlanacağına yürekten inandığını belirterek, “Camiimizin tamamımın ya da bir kısmının yapımını üstlenecek hayırseverlerimizin desteklerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

HİTÜ İlahiyat Fakültesi Uygulama Camii için destek olmak isteyen hayırseverlerin aşağıda bulunan Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Uygulama Camileri Yaptırma ve Yaşatma Derneği banka hesabına yardımda bulunabilecekler.

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Uygulama Camileri Yaptırma ve Yaşatma Derneği

Halkbank Çorum Şubesi

IBAN : TR 20 0001 2009 3120 0016 0002 77

Çorum Şube Kodu : 0312

Hesap Numarası : 16000277

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim