Alınan bilgiye göre, kuyumcu Z.T, 4 kilo 660 gram altını tamir için İstanbul’daki bir kuyumcuya gönderdi. Altınların tamir edilmesinin ardından bir yolcu otobüsünün özel bölmesinde Rize’ye gönderilen 4 kilo 660 gram altın, yolculuk sırasında kayboldu. Otobüs Rize’ye ulaştığında altınlarının kaybolduğunu öğrenen Z.T, Rize Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi oldu.
Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği emrinde oluşturulan özel ekip, otobüsün güzergahı İstanbul-Rize hattında çalışma başlattı. Otobüsün mola verdiği Çorum’daki tesisin kamerasının arızalı olmasından şüphelenen ekip çalışanların çelişkili ifadesi ile soruşturmayı derinleştirdi. Buna göre otobüs şoförü C.T. ile birlikte iki tesis çalışanın çaldığı altınlardan 3.8 kilogramı saklandığı arazide bulundu. Ayrıca zanlıların üzerinden ise 685 gram altın daha ele geçirildi.
Toplam 4 kilo 485 gram altın Z.T’ye teslim edilirken, gözaltına alınan zanlılar Rize’de çıkarıldıkları mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çorum Cumhuriyet Savcılığı’nın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan zanlılar Çorum’a yollandı. (Olay53.com) 
Editör: TE Bilisim