35 köy derneğinin 'dernekler federasyonu' kurmak için bir araya gelmesi meyvelerini şimdiden vermeye başladı. Köy Dernekleri Federasyonu, ilk iş olarak eğitime el atarak, federasyonun kurucu üyesi köy derneklerinin bildireceği ihtiyaç sahibi olan 400 öğrenciye kırtasiye ve giyim yardımında bulunacak.
Kurulacak federasyonun Kurucular Kurulu Heyeti Palabıyık Köyü Başkanı Ali Özgür Özıspanak başkanlığında oluşturuldu.
Federasyonun Kurucular Kurulu Yürütme Heyeti Ali Özgür Ispanak başkanlığında şu isimlerden oluştu:
"Çalyayla Köyü Dernek Başkanı Necmettin Uzun, Dedesliovası Dernek Başkanı Mehmet Ali Yıldırım, Bektaşoğlu Köyü Dernek Başkanı Taki Çiftçi, Örencik Köyü Dernek Başkanı Mustafa Uysal, Dereyazıcı Köyü Dernek Başkanı Haydar Bektaş, Büyük Keşlik Köyü Dernek Başkanı Halil Kabadayı, Altınbaş Köyü Dernek Başkanı Ahmet Basan, Çanakçı Köyü Dernek Başkanı Hüseyin Alıcı, Mislerovacığı Köyü Dernek Başkanı Haydar Çelik, Kuşsaray Köyü Dernek Başkanı Adnan Saklavcı, Düdüklü Köyü Dernek Başkanı Bursalı Köse, Mazıbaşı Köyü Dernek Başkanı Aziz Sarı ve Üçköy Köyü Dernek Başkanı Nazmi Yetkin"
Kurucular Kurulu Heyeti Başkanı Ali Özgür Ispanak, yaptığı açıklamada 6 Aralık 2015 tarihinde yapılan toplantıda dernek başkanlarının oy birliği ile kendisini Kurucular Kurulu Yürütme Heyetinin Başkanı olarak seçtiğini belirterek, "Dernek başkanlarımızın bana vermiş oldukları görev ve güven için sonsuz teşekkür ediyorum. Orta Anadolu'nun incisi olan Çorum'un her alanda ekonomik, sosyal, siyasal, sanatsal, kültüler ve benzeri alanlarda daha da etkin olması için dernek başkanlarımızla çok çok daha fazla, sistematik, akılcı ve planlı şekilde çalışacağız. Öncelikle, federasyonumuza kurucu üye olan derneklerimizin ve bağlı bulunduğu köylerimizin en temel sorunlarını çözmek için çalışmalarımıza yoğun bir şekilde başlayacağız.
Bu bağlamda ilk çalışmamız, federasyonumuzun kurucu üyesi köy derneklerinin bildireceği ihtiyaç sahibi olan 400 öğrencinin bir kısım kırtasiye ve giyim konularında yardım yapılacaktır. İhtiyaç sahiplerinin köy derneği başkanlarına ve Şahsıma en kısa (bir hafta içerisinde) sürede başvurmaları önem arz etmektedir. Bu yardım kampanyası Türkiye Barolar Birliği, Çorum Barosu, Çorum Hitit Dernekleri Konfederasyonu (Ankara, Antalya, İstanbul, İzmir Federasyonları destekleri ile) ve Çorum'da kurulacak olan Federasyon nezdinde yapılacaktır. Ayrıca, derneklerin (köylerimiz) daha parlak, daha aydınlık yarınlara ulaşması için Çorum’da bulunan Çorumlular ile Çorum dışında bulunan Çorumluların kurduğu derneklerin şahsıma başvurmaları gücümüze güç katacaktır. Aldığımız bu güçle hemşerilerimize Çorumlulara daha kaliteli ve daha doğru hizmet vermeye devam edilecektir" dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim