Et ve et ürünlerini Çorumlulara en iyi şekilde sunabilmek için ellerinden geleni yaptıklarını ve çeşitlerini her fırsatta artırmaya, hizmet konusunda yenilikler yapmaya çalıştıklarını anlatan Engin Başaran, besi çiftliğindeki 500’ün üzerinde büyükbaş hayvanı özenle beslediklerini ve veteriner hekim gözetiminde kesimlerini yaptırdıklarını anlattı.
Çorumlulara hem kırmızı hem de beyaz et konusunda bol çeşit ile hizmet ettiklerini kaydeden Engin Başaran, Ekol et olarak Çorumluların damak tadı için özel üretimlerde de bulunduklarını ifade etti. İlk defa baton sucuk üretimi yaptıklarını söyleyen Başaran, bir adet sucuğun 3-.3.5 kilogram geldiğini ve istenilmesi halinde dilimlenerek satılan bu sucukların özellikle mangalda pişirilerek tüketildiğini dile getirdi.
Çorum’daki bilinen restoran ve cafelerin büyük bölümünde Ekol Et ürünlerinin de bulunabileceğini anlatan Başaran, kendilerinin ürettiği şiş, adana ve sucuk ürünlerinin yanı sıra müşteriye özel güveç ve bütün kuzu pişirme hizmeti de verdiklerini vurguladı.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim