Ali Karabacak, 1975 Çorum doğumlu… İş hayatına henüz 4-5 yaşlarında babası Sadık Karabacak’ın berber dükkânında “çırak” olarak başlamış. Daha sonra yine babasıyla Milönü’nde 36 yıl önce 30 metre karelik bir dükkânda köz küreği ve soba borusu gibi şeyler satmaya başlamış…
1983 yılına gelindiğinde baba Sadık Karabacak, Uğur Mumcu Caddesi’nde bugün de faaliyetlerini sürdüren “ilk” mobilya mağazasını açmış. Karabacak Mobilya Mağazaları’nın temellerinin atıldığı bu ilk mağazada yine köz küreği ve soba borusu gibi malzemelerin yanı sıra karyola, kanepe ve koltuk takımları yerini almaya başlamış.
Yıllar içinde her geçen gün büyüyen bir trend gösteren Karabacak Mobilya, bugün 5’er katlı 3 büyük konsept mağaza ile hizmet vermeye devam ediyor.
Şu an 100’ün üzerinde mobilya firmasıyla çalışan ve Türkiye’nin önde gelen 5 beyaz eşya markasının bayiliğini yürüten Karabacak Mobilya ayrıca Saray Halı ve Kütahya Porselen gibi ünlü markaların ürünlerini de bulunduruyor. Ali Karabacak, geride kalan 32 yıllık bu süreçte “mobilya mağazası” kimliğinden tam teşekküllü bir “çeyiz mağazası” hâline dönüştüklerini ve bu dönüşümü günden güne çeşitli kampanyalarla geliştirerek sürdürdüklerini özellikle vurguluyor.
İşini çok severek yaptığı her hâlinden belli olan Ali Karabacak, 14 personelin çalıştığı bu 3 mağazada müşterilerle daima birebir ilgilenmeyi tercih ederek onların talep ve sorunlarını birinci elden çözmeyi öncelikli görevi kabul etmiş…
İş hayatındaki başarısını da bu samimiyetine borçlu olduğunu belirten Karabacak, “Patronluk insanın kafasında değil gönlünce olacak. Biz makam arabalarıyla gezerek, ofislerde oturarak ve randevularla müşterileri kabul edersek, yarın patron olacak müşteri bulamayız. Benim anlayışıma göre müşterilerin her biri bizim ayrı bir patronumuzdur.” diyor.
Genç iş adamı en temel ticarî prensibini, “Bizim işyerinde asıl patron, müşterilerimizdir.” sözleriyle özetliyor.



“ÖZEL TASARIMCILARIMIZLA ÖZEL MOBİLYALAR ÜRETİYORUZ”

Ali Karabacak, müşterilerin beklentilerini karşılayabilmek amacıyla “Özel tasarım” mobilyalar ürettiklerini belirterek, bu konuyla ilgili şunları aktarıyor:
“Ankara’da bulunan 2 iç mimar hanımefendi, bizim için yeni mobilyalar tasarlıyor. Onların sadece Karabacak Mobilya için hazırladıkları çizimleri, birlikte uzun bir değerlendirmeden geçirdikten sonra anlaşmalı olduğumuz ustalara yaptırıyoruz. İç mimarlarımızın çizdikleri modellerin mobilyaya dönüştürülmesi sürecinde en dikkat ettiğimiz nokta, müşterilerimizin beğenisini maksimum düzeyde karşılıyor olması. Bizim için bir başka önemli nokta ise ortaya konulan yeni ürünlerin akıcı bir şekilde satılıyor olabilmesi…”





“GÜLE GÜLE KULLAN ÇORUM!”
Ali Karabacak, bir süredir boy gösterdiği televizyon reklâmlarıyla da gündemde…
Kendi firmasının reklâm filmlerinde rol alan Türkiye’deki sayılı iş adamlarından biri olan Ali Karabacak, bu alanda bazı müşterileri tarafından, adaşı Ali Ağaoğlu’yla bile karşılaştırılmış. Hatta öyle ki daha önce ekranlara gelen Ağaoğlu’na atıfta bulunan kimi tanıdıkları Ali Karabacak için “Çorum’un da Ali’si sensin” ifadesini kullanmışlar.
Reklâm filmleri sayesinde yurt dışında yaşayan Çorumlular’ın da ilgisini çekmeyi başaran Karabacak, Avrupa’nın farklı ülkelerinden bile sipariş aldıklarını söylüyor.
Ali Karabacak’ın her iki kolunu yana açarak, “Güle güle kullan Çorum!” ve Güle güle kullan Türkiye!” sloganlarıyla bitirdiği Karabacak Mobilya’nın reklâm filmleri hâlen ekranlarda dönmeye devam ediyor.



(Aliye ÖNCEL)

Editör: TE Bilisim