Şehir içi trafiğin her geçen gün daha fazla zorlaştığının altını çizen Külcü, otopark çalışmaları ile ilgili şu bilgileri verdi:

“15 yıl önce 80 bin araç varken, şimdi bu sayı 140 binlerde. Artan araç sayısıyla ortaya çıkan ihtiyacı karşılamak mümkün değil. Görev süremiz içerisinde 14 mahallede yaptığımız planlarla ve kamulaştırmalarla yeni yollar açtık ve otoparklar yaptık. Kamulaştırma ve satın alma bedeli olarak 31 milyon lira ödedik.

Şuan 2 kapalı otoparkımız var. Mevlana Otoparkı bizden önceki dönemde yapılmıştı. Yunus Emre Otoparkı ise bizim dönemimizde açıldı. Bu dönem içerisinde 4 ayrı otopark çalışmamız var. Bunlardan birisi Farabi Caddesi’nde yapılacak olan yeni Belediye hizmet binasının hemen yanına inşa edilecek. 3 bin metrekarelik otopark, 400 araç kapasiteli olacak. Bir diğer otopark ise Ümit Halife Camii’nin bulunduğu bölgeye yapılacak. Burası da 400 araç kapasiteli olacak. Önümüzdeki sene bu iki otoparkı bitirmiş olacağız. Kent Meydanı’ndaki otopark çalışmamız ise tamamlanmak üzere. Orası bu sene sonu tamamlanacak.

Gazi Caddesi’nden İmam Hatip Lisesi’ne uzanan yolun sağında ve solunda iki adet parsel var. Buralardaki kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Bu süreç bitince oradaki otopark çalışmasına da başlanacak. 2019 yılına ulaştığımızda toplam 1200 kapasiteli 3 kapalı otoparkı bitirmiş olacağız.”

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim