23 Nisan Ortaokulu 8. Sınıf öğrencileri Teknoloji ve Tasarım öğretmenleri Vahit Kolcu ve Fen ve Teknoloji öğretmeni Sibel Özkubat yönetiminde Türk Patent Enstitüsü, ODTÜ Bilim Merkezi, Feza Gürsey Bilim Merkezi ve Aqua Vega Akvaryumu ziyaret etti.
Gezinin amacının öğrencileri geleceğin bilim insanları olarak yetiştirilmesine teşvik etmek, buluş yapmaya ve yapılan buluşun nasıl koruma altına alınacağını yerinde göstererek patentin ne kadar önemli olduğunu anlatılması olduğunun belirtildiği açıklamada Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Vahit Kolcu, Patentin, buluş sahibine, buluşunun kullanımına ilişkin belirli bir süre boyunca haklar sağlayan ve devlet tarafından verilen bir belge olduğunu dile getirdi.
Kolcu, patent bilincinin yerleştiği ülkelerin, patentleri lisans anlaşmalarından dahi çok büyük gelir elde ettiğini kaydetti.
TPE’ de görevli Patent Uzmanı Emre Seyrek de öğrencilere patentle ilgili sunum yaptı.
Gezi Başkanı Sibel Özkubat, öğrencileri bilime teşvik etmek için ODTÜ ve Feza GÜRSEY Bilim Merkezlerini ziyaret ederek, ODTÜ’ de bulunan Uygulamalı Bilim merkezinde karmaşık bilimsel konuları, eğlenceli ve anlaşılır bir şekilde öğrencilere anlatarak kalıcı bir öğrenme yöntemi geliştirdiklerini ifade etti.
Editör: TE Bilisim