10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinlikleri kapsamında Çorum Belediyesi Sanat Galerisi ve Müzesi'nde dün gerçekleştirilen serginin açılışına Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Basın İlan Kurumu İl Müdürü Osman Bolluk, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Sosyal ve Kültür İşleri Şube Müdürü Mustafa Ercan ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Sergide bir konuşma yapan Başkan Külcü, basının günümüzdeki en önemli iletişim aracı olduğunu vurguladı. Bu önemli gücün zaman zaman gazeteciler tarafından kötüye kullanıldığını kaydeden Külcü, “Bazen öyle örneklerle karşılaşıyoruz ki haberin içeriğiyle kullanılan resimler arasında hiçbir bağlantı bulunmuyor. Bazen de göz önündeki insanların popülaritesinden yararlanarak haberi daha fazla okutma kurnazlığına kaçılıyor. Kimi zaman ise haber yapanların bir muhabir gibi değil bir muhbir gibi davrandıklarını gözlemliyoruz. Gazeteci olmak, istediğin gibi davranabilme özgürlüğü getirmeyeceği gibi diğer insanların anayasal haklarından daha üstün haklar statüsü de kazandırmaz.” diye konuştu.

Gazetecilerin “eleştirilemez” ve “dokunulamaz” bir statüye sahip olmadıklarını savunan Külcü, “Türkiye’deki tutuklu gazeteci sayısının çokluğundan dem vuranlar, ABD ya da İngiltere’de kaç gazetecinin hapiste olduğunu bilmiyorlar.” ifadesini kullandı.

Ardından gazeteciler adına söz alan Kubilay Olcan ise Başkan Külcü’ye böyle bir sergi düzenledikleri için teşekkür etti.

Başkan Külcü daha sonra ÇORUM HABER, Çorum Hakimiyet, Çorum Lider, Merhaba ve Yenigün gazetelerinin 1996 yılındaki birinci sayfalarının yer aldığı sergiyi, basın mensuplarıyla birlikte gezdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim