Kendisine “geçmiş olsun” ziyaretinde bulunmak amacıyla İl Genel Meclisi üyelerine randevu verdiğini ancak hastanedeki işlemlerinin uzaması nedeniyle Meclis üyeleriyle bir araya gelemediğini belirten Vali Kılıç, bu nedenle kendisinin toplantıya katılmak istediğini söyledi.
Meclis üyelerinden helallik istedikten sonra Özel İdare’nin yatırımları hakkında bilgi veren Vali Necmeddin Kılıç, “Sizlerle çalışmak benim için bir keyif. Hedeflere ulaşmak gibi bir azminiz var. Dinamik bir yapıya sahipsiniz. Avrupa’da böyle bir Meclis yok. Demokrasinin canlı yaşandığı bir ülkeyiz” dedi.
2017 yılının Özel İdare için altın yıl olacağını kaydeden Vali Kılıç, “Çorum’da kırsal alanın altyapı sorunu önümüzdeki yıl tamamlanmış olacak. Kanalizasyonsuz, kilitparkesiz ve asfaltsız köy kalmayacak” dedi.
Kilitparke ile ilgili ihalelerin tamamlandığını ifade eden Kılıç, “Köylerin içini çamurdan tamamen kurtaracağız. 2017’de 1 milyon 200 bin metrekare kilit parke yapacağız” şeklinde konuştu.
Önümüzdeki sene için Çorum’daki bütün köylere asfaltlı yoldan gideceklerini kaydeden Kılıç, “Asfalt yolu olmayan köy kalmayacak. Ayrıca köylerimize çöp konteynırları da konulmaya başlandı. Bu kapsamda 2017’de kırsal alanın altyapı sorununu büyük oranda çözmüş olacağız” dedi.
“KÖYLERE PARK, OYUN ALANLARI YAPILACAK”
Altyapının ardından üst yapı çalışmalarına başlanılacağının müjdesini veren Vali Necmeddin Kılıç, “Belediye hizmetleri şehirde neyse biz de köylerde onu yapmalıyız. Köylere çocuk oyun alanları, mesire alanları, parklar, halı sahalar yapmak istiyoruz. Niğde’de bunun örnekleri var. Çorum’da da bunları hayata geçirmemizin önünde hiçbir engel yok” diye konuştu.
(Taner ŞİMŞEK)
 
Editör: TE Bilisim