Tahtasız, ekonomik durumun da gözetilerek 2017 yılındaki fiyat tarifelerine zam yapılmamasını, şehit ailelerinden, dul, yetim, gaziler, engelli ve engelli ailelerinden alınan düşük ücretlerin ise hiç alınmamasını talep etti.

Belediye’nin Küçük Sanayii Sitesi Kooperatif esnafına destek olmak için almadığı harçların diğer esnaf kooperatiflerine de uygulanmasını isteyen Tahtasız, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Önemli caddelerimizde binaların yağmur olukları eskidiği için insanların üzerine su akıtıyor bunların denetlenmesi ve yaptırılması isteniyor. Mahallerin bir çoğunda kaldırım, kaldırım taşları ve asfalt sorunları devam ediyor.

Eski Çorum yerleşkesi olan Kale etrafı ve Saat Kulesi’nden Adliye Sarayı’na kadar olan alan ile Kulaksız Camii civarı, Sancaktar'dan Milönü'ne kadar olan alanda ve Nadık semtinde imar çalışması isteniyor.

Belediyemizin parklarda kiraya verdiği kafeteryalar da kullanacakları alanların çok fazla dışına çıkarak parkları gereğinden fazla kullanıyorlar. Vatandaş bu konudan rahatsız ve denetlenmesini istiyorlar.

Güpür Hamamı ve yanındaki dünyanın en küçük arastası ile yıkılan tarihi binaların turizme kazandırılması yerli ve yabancı turistlerin geldiğinde şehir merkezinde araçlarını park edeceği bir alan olmaması yüzünden şuan ki otobüs durağının yeri değiştirilerek burası tahsis edilebilir.

Gülabibey Mahallesi’ndeki mezar yerinin kaldırılarak bu alanın bölge muhtarı ile görüşülerek çok amaçlı kullanım alanı olarak hizmete açılması gerekir.

Bahçelievler’de Belediye Blokları ve çevresi, Cemilbey yolunda, Güzel Yurt Evleri, Gülabibey 101 - 108. sokaklarda lagar problemi devam etmekte bu yerlerin lagar çalışmalarında bir an önce başlanması istenmekte.

Şuan ki çevre yolu şehir merkezinde kaldığından dolayı alternatif çevre yolu çalışmalarına bir an önce başlamamız gerekmektedir.

Ekin Caddesi’nde oluşan ‘Berlin Duvarı, Yeşil Hat, tampon bölge’ diye adlandırılan bölgede imar düzenlemesi yapılması, resmi kurum ve tahsil noktaları açarak bu bölgeyi cazip hale getirilmesi gerekir.”

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim