Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, düzenlediği basın toplantısında yıllara göre bakılan dosya sayısı ve olaylar konusunda bilgi verdi.
Yaptığı açıklamasında 2014 yılına 6636 dosyanın devrettiğini anlatan Başsavcı Yurdagül, aynı yıl 13190 dosya geldiğini ve toplam 19826 dosyaya bakıldığını vurguladı. 2014 yılında 13971 dosyanın sonuçlandırıldığını ve 2015 yılına 5855 dosyanın devredildiğini vurgulayan Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, bu yıl ise Ağır Ceza Mahkemesine 222, Asliye Ceza Mahkemesine 2941, Sulh Ceza Mahkemesine 1041 dosya gelirken 8747 dosyanın ise takipsizlikle sonuçlandığını belirtti. 2015 yılında 2657 soruşturma geldiğini kaydeden Yurdagül ölümlü olay sayısının ise 25 olduğunu belirtti.

“DOĞRU BİLGİ İÇİN BASIN BÜROSU OLUŞTURULACAK”
Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, basının haber alma özgürlüğü olduğu gibi kişilerin lekelememe hakkı da bulunduğunu kaydederek, haber yapılırken doğru bilgilere ulaşılabilmesi için Adliye Sarayı’nda yeni bölüm kuracaklarını belirtti. Soruşturmanın şekline göre buradan bilgi verilebileceğini anlatan Cumhuriyet Başsavcısı Yurdagül, otoparkın bulunduğu yere ek bina yapmayı planlamadıklarını bununla ilgili çalışmaların da devam ettiğini söyledi.
Kamuoyunda bazı yanlış anlamaların bulunduğuna da dikkat çeken Başsavcı Yurdagül, önleyişi işlerin kendi görevleri altına girmediğini, koruma talebi gibi istekler için vilayete başvurulması gerektiğini, kendilerinin ancak olay olduktan sonraki işlere bakabildiklerini söyledi.

ADLİ TIP İŞLERİ ÇORUMDA YAPILACAK
Bazı olaylarda tıbbi incelemelerin Ankara’da yapıldığına dikkat çeken Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Adli Tıp Uzmanının göreve başladığını, ancak yer sorunu olduğunu anlatarak, hastaneden yer düzenlemesi istediklerini tamamlanmasının ardından Adli Tıp çalışmalarının Çorum’da yapılabileceğini böylelikle cenaze sahiplerinin defin için beklemek zorunda kalmayacağını vurguladı.


(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim