Finans dünyasının en prestijli etkinliği olarak ifade edilen ve 18 yıldır aralıksız yapılan, ayrıca finans alanında akademik çalışmaların sunulduğu sempozyuma Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş, Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Belediye Başkan Vekili Zeki Gül, Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Necati Şahin, Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş. Genel Müdürü Dr. Fahrettin Yahşi, Ziraat Katılım Bankası A.Ş. Genel Müdürü Osman Arslan, Türkiye Halk Bankası A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Hasan Ünal, Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, bürokrat, sivil toplum kuruluşu, sanayiciler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Finans alanında görev yapan bilim adamlarını ve reel sektör temsilcileriyle buluşturarak etkileşim ortamı oluşturması açısından oldukça önemli olan 19. Finans Sempozyumu’nda 49 farklı üniversite ve 4 farklı kurumda yer alan 107 bilim insanı tarafından 14 ayrı oturumda 55 bildiri sunuldu.
Sempozyumun son iki gününde ise katılımcılara Hitit tarihine mini bir yolculuk yaptırıldı. Cumartesi günü Çorum Müzesi ile başlayan gezide Boğazkale Müzesi, Dulkadiroğulları Konağı, Boğazkale Örenyeri, Yazılıkaya, Alacahöyük Müze ve örenyeri gezildi.
Sempozyumun kapanış gününde ise misafirler Çorum’un Oğuzlar İlçesi’nde bulunan Altınkoz Tesisleri’nde Obruk Barajı kenarında kahvaltı keyfi yaptı. Ayrıca Anitta Otel’de de sempozyuma katkı sağlayan kurum, kuruluşlar ile akademisyen için ödül töreni ve kapanış yemeği düzenlendi.





(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim