Geçen yıl liseden mezun olan ve bu yıl da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na hazırlanan Hilal Demiral, 31 Mart'taki yerel seçimler için Kale Mahallesi Muhtarlığına aday oldu. Demiral, dershane, spor ve seçim çalışmalarını aynı anda yürüttü. 9 yıldır tekvando sporunu ile uğraşan  Demiral,  günlerce hem kapı kapı gezip oy istedi. Hem de  antrenmanlarını da bu süreçte  hiç aksatmadı.

Hilal Demiral, " 18 yaşına girdiğim için ilk kez oy kullanma fırsatı yakaladım ve bu fırsatı değerlendirip İkamet ettiğim Kale Mahallesine muhtar adayı da oldum.

Kapı ziline basıp beni misafir eden seçmenlerime bazı projelerimden bahsettim. Çok sıcak karşılandım.

Bu projelerimin arasında spor benim için çok önemli, 9 yıldır tekvando sporu ile uğraşıyorum. Pek çok başarılarım oldu. Çeşitli müsabakalarda başarılar elde ettim. Eğer seçilirsen Kale Mahallesi'nde 7’den 70’e herkesi spora teşvik edeceğimi söyledim. Yol ve aydınlatma konusunda  hassas olduğumu ve onlara pırıl pırıl  bir mahalle vadettim.

Tüm bu görüşmelerim sonrası onların güvenini kazandım ve seçim günü de ekibimle birlikte okul önlerinde  onları karşılayıp  oylarını bana vermeleri için bir kez daha konuşma fırsatı yakaladım. Sandıklar açıldığında ise rakiplerimden Ali Şahin bey  4 bin ‘in üzerinde , Şemsi Özdemir hanım  ise 3 bin ‘e geçkin oy alırken  bende 2 bin 300 oy aldım. Benim için önemli bir sonuç bu,   böylelikle temelimi sağlam atmış oldum. Eksiklerimizi görmüş olduk, önümüzde seçimlere  daha güçlü girme fırsatı yakaladık.   Bana oy veren oy vermeyen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim