Sempozyumun, bugüne kadar 15 Temmuz kanlı darbe girişimine yönelik Türkiye’de yapılmış en kapsamlı çalışmalardan biri olacağının altını çizen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, tüm Çorum halkını sempozyumu dinlemeye davet etti.

Türkiye’nin dört bir yanından üniversitelerden gelen bilim insanlarının FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin teorik ve sosyolojik temellerini ele alan araştırmalarını bu sempozyumda bildiri olarak sunacaklarını dile getiren Başkan Külcü, “Sempozyumda 15 Temmuz’daki darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ hakkında daha önce yapılan araştırmalara ve çalışmalara kıyasla daha kapsamlı, bilimsel temellere dayanan sonuçlar ortaya konulacak” dedi.

Gerçekleştirilecek olan sempozyumun Türkçe ve İngilizce olarak eser haline getirileceğini söyleyen Başkan Külcü, bu eserin FETÖ terör örgütünün yapılanmasına dair çok sayıda konuya ışık tutacağını ifade etti.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Küresel Araştırma Düşünce Merkezi(GRTC)işbirliği ile gerçekleştirilecek sempozyum bugün saat 14.30’da Anitta Otel’de başlayacak.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim