Çorum Park önünde toplanan oda üyeleri, ellerinde Türk Bayrağı ile birlikte Saat Kulesi’ne kadar yürüdü. “Darbeye hayır” yazılı pankartın açıldığı yürüyüşte bir açıklama yapan Çorum SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Doğan, “Bulunduğu konum itibarı ile her zaman insanların elde etmek istedikleri bir coğrafya olan Anadolu yüzyıllardır kirli oyunlarla ele geçirilmeye çalışılmıştır. Bu oyunların en kirli, en acımasız ve insafsızcası maalesef 15 Temmuz gecesi yaşanmıştır. Aziz milletimizin vatanseverliği ve demokrasiye bağlılığı sayesinde bu kara gece daha fazla büyümeden günün ışıkları ile silinmeye başlamıştır” dedi.
15 Temmuz gecesinde milletin meclisinin bombalandığını, silahsız sivil halkın kurşun yağmuruna tutulduğunu, helikopterlerin ağır silahları ile halka ateş açıldığını kaydeden Doğan, konuşmasında şunları söyledi:
“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a dahi suikast düzenleyen, devletin içine sinsi bir yılan gibi çöreklenen bu terör örgütü, vatanını seven askerimiz, polisimiz ve kahraman yüce milletimizin azmi ile bertaraf edilmiştir. Pek çok şehit verilmiş, acısı Türk halkının yüreğini bir kor gibi dağlamıştır.
Bu vatanın tüm evlatları, kadınıyla erkeğiyle, sivil toplum kuruluşları, kurumlar ve tüm vatandaşlarımız, halkın iradesi güvence altına alınıncaya kadar nöbetimizi tutmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz; tarihe bu vatanı ele geçirmek isteyenlere verilen bir kahramanlık dersi olarak geçmiştir. Vatan hainlerinin bir bir ayıklanıp cezalarının verildiği haberleri gelecek umutlarımızı güçlendirmektedir. Atalarımızın kanları ile sulanmış bu topraklara hainlerin ve dış mihrakların sahip olamayacakları bir kez daha perçinlenmiş, kahramanlık destanı yazmış Seyit Onbaşıların, Nene Hatunların torunları 15 Temmuz günü vatanına ölümüne sahip çıkmıştır.
Çorum SMMMO yönetim kurulu ve üyeleri olarak bizler bu tür darbe girişimlerinin, tüm ülkemizin gerek siyasal, gerek demokratik gelişimin önünde engel olduğunun farkındayız. Her türlü darbe ve darbe girişiminin karşısındayız. Bu tür olayların tekrar yaşanmaması umuduyla, Yüce Rabbimden bir daha böyle bir olayın yaşanmamasını diliyoruz.
Tekrar darbeyi lanetliyor, Rabbimizden bu hainlere fırsat vermemesini niyaz ediyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar, şehitlerimiz için de, tüm Türk halkına başsağlığı diliyoruz.
Demokrasi ve halkın iradesinin devamlılığına sahip çıktığınız için teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim