Çorum hain FETÖ darbe girişiminin bertaraf edildiği geceye hazırlanıyor. Vali Necmeddin Kılıç başkanlığında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri Komisyon toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda az bir süre kalan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Çorum’da gerçekleştirilmesi düşünülen etkinlikler değerlendirildi.

MÜZE AÇILIYOR

Bu arada Çorum Belediyesi tarafından yaptırılan Şehitler Müzesi 15 Temmuz Pazar günü açılacak. Samsun Yolu Fuar Alanı’nda yapıma tamamlanan Müze’de Çorumlu şehitlerimizin de hatıraları yaşatılıyor. 2 katlı bina bin 600 m2 alana oturuyor. Müzede sergi ve sinema salonu, kafeterya ve idari binalar bulunuyor. Dünyaca ünlü sanatçı Adil Çelik tarafından darbe girişiminde şehit düşen12 Çorumlu ve 15 Temmuz’un sembol ismi Ömer Halisdemir’in balmumu heykelleri yapıldı.

Müze ziyaretçileri kulaklık takarak 15 Temmuz anılarını ve şehitlerimizin özgeçmişini dinleyebiliyor. Ayrıca müzede şehitlerimizin balmumu heykelleri ile birlikte özel eşyaları da sergilenecek. 3 milyon 444 bin liraya mal olan binanın çevre düzenlemesi ve otoparkı da var.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim