CHP kadın kolları tarafından düzenlenen basın açıklamasında hayatın her alanına damgasını vuran, yaşam alanlarını daraltan otoriter zihniyetin, toplumun demokratikleşemediği, hukukun sağlanamadığı bir ortamda şiddetin yapısallaşmasının örneklerinin her gün farklı biçimlerde görülebildiğini anlattı.
Kadını her alanda esir alan bu anlayışın bu kez, otobüs içinde kendini gösterdiğini kaydeden Yalçın, “14 yıllık mevcut zihniyet, kadının özgürleşmesinin önünde en büyük engeldir. CHP’li kadınlar olarak laiklik, çağdaşlık, demokrasi bizim vazgeçilmezimizdir. Bu inançların ve fikir özgürlüklerinin siyasete alet edilmesine karşıyız. Biz Atatürk devrimlerinin uygulayıcısı ve savunucusu olarak kadın-erkek eşitliğinin temelinde mücadelemizi sürdürmeye, başı örtülü veya açık tüm kadınlarımızın haklarını, sonuna kadar aramaya kararlıyız. Kadınların toplumda, eşit ve özgür bireyler olarak yaşamalarının önündeki her türlü engel, bizim mücadele alanımız olacaktır. Ayşegül’e atılan tekme laikliğe, özgürlüğe, insan haklarına atılan tekmedir.
Biz kadın-erkek eşitliğinin laik, çağdaş ve demokratik bir toplumun en temel belirleyici unsuru olduğuna inanmaya ve mücadelesini vermeye devam edeceğiz” dedi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim