Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 1 ay önce faaliyete geçen 3F Tekstil, şimdiden 14 ülkeye ihracat yapıyor.
3F Tekstil sahibi Fatih Ergün, 20 bin metre kare alana kurulu fabrikanın 2500 metre kare kapalı üretim alanı bulunduğunu belirterek, şu an 150 personelin çalıştığını söyledi.
Osmancık’ta 9 yıldır FEM Tekstil adıyla üretimini sürdüren başka bir fabrikanın daha sahibi olan Fatih Ergün, 2015 yılı sonuna kadar personel sayısını 250’ye, 2016 yılı itibarıyla da 500’e çıkarmayı hedeflediklerini aktararak, “Zaten yatırım için Çorum’u tercih etmemizin sebebi Osmancıklı olmamız ve kendi memleketimize istihdam alanı sağlama düşüncemizdir.” dedi.
Fatih Ergün, benzer bir yatırımı Şanlıurfa’da yapmaları hâlinde kişi başı 500 TL. daha düşük maliyet farkı olacağını kaydederek, “Çorum’daki gerçek işsizlik oranı yüzde 5 civarında. Osmancıklı olmamız dolayısıyla kendi memleketimizde iş yapmak ve Çorum insanına istihdam imkânı sağlamak düşüncesiyle yeni tekstil fabrikamızı Organize Sanayi Bölgesi’ne kurduk.” diye konuştu.
İstanbul Yenibosna’daki Vizyon Park’ta ayrıca bir dizayn ve satış ofisi açtıklarını aktaran Fatih Ergün, bu ofis üzerinden Zara ve Mango gibi dünyaca ünlü markalar için tam 14 ülkeye direkt ihracat yaptıklarını dile getirdi.
“3F” adının İngilizce’deki Fashion (Moda), Flexibel (Esnek) ve Fast (Hızlı) kelimelerinin baş harflerinden oluştuğunu açıklayan işletme sahibi Fatih Ergün, fason üretim yapmadıklarının altını çizdi.





(Recep SERBES) 
Editör: TE Bilisim