Av. Sevinç Demirtaş Şahin’in “kadının hukuki hakları” konulu bir sunum yaptığı danışma meclisi toplantısında gündemi değerlendiren CHP İl Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın, mahalle mahalle, köy köy gezerek kadınları örgütleyeceklerini söyledi.
CHP İl Kadın Kolları olarak iki ay önce göreve geldiklerini ve bu zaman zarfı içerisinde ilçelerde kadın kolları örgütlerinin kurulması için çaba gösterdiklerini anlatan Yalçın, “Kadın kolları oluşturabilmek için daha fazla kadın üyeye ihtiyacımız var. Kent merkezinde de 14 mahallenin üçünde iyi durumdayız. Diğer 11 mahallede ise çalışmalarımızı başlattık. Evlere, mahallelere ne kadar fazla gidersek, ne kadar fazla örgütlenirsek iktidara da o şekilde güçlü geliriz” dedi.
Mayıs ayında Anneler Günü’nün kutlanacağını belirten Yalçın, “Her gün şehit haberi almaktan televizyonu açamaz hale geldik. Bu nedenle Anneler Günü’nde düzenleyeceğimiz programı tüm kadın üyelerimizle bir araya gelip ortak bir karar aldıktan sonra düzenlemeye karar vereceğiz” şeklinde konuştu.

OKUYAN İNSANLARDAN KORKAN PROFESÖRE YANIT
Konuşmasının devamında “Cahil halka güveniyorum. Ne kadar çok okumuş varsa o kadar ürperiyorum” diyerek skandal bir açıklamanın altına imza atan Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Arı’ya tepki gösteren Yalçın, Cumhuriyet kadınlarının her zaman okumaktan yana olduğunu kaydederek, “Cahil kesim meyvesiz ağaca benzer” dedi.
Yalçın’ın konuşmasının ardından Çorum Barosu Avukatlarından Sevinç Demirtaş Şahin, “kadının hukuki hakları” konusunda katılımcılara bilgi verdi. AB’ye uyum süreci içerisinde kanunlarımızda bir takım değişikliklerin yapıldığını kaydeden Şahin, 2000’li yıllardan itibaren kanunlarda “kadın-erkek” eşitliğine dikkat çeken maddelerin yer aldığını söyledi. Şahin, konuşmasının devamında Türk Medeni Kanunu’nda yapılan değişiklikler ve aile hukuku hakkında bilgi verdi.



(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim