Ak Parti Çorum İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 Nisan’da Çorum’a geleceğine ilişkin haber üzerine, dün Çorum kamuoyuna şu açıklamayı yaptı:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın Çorum’a referandum öncesi gelişiyle ilgili bir yerel gazetede 12 Nisan tarihinin verilmesinden sonra basın mensuplarımızın yoğun şekilde şahsımızı araması üzerine bu açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. Açıklamayı yapan gazetenin kaynağını bilme şansımız yoktur.

Sayın Cumhurbaşkanımız en son Çorum’a 2011 yılında gelmiştir. Sayın Milletvekillerimiz ve İl Başkanı olarak biz, Sayın Cumhurbaşkanımızı ısrarlı bir şekilde Çorum’a davet ettik. Hatta İl Başkanı olarak Külliye’de Cumhurbaşkanımızı ziyaret ederek Çorumlunun kendisine hasret kaldığını, özlediğini, açılışı yapılacak özel ve devlet yatırımı olduğunu belirterek Çorum’a davet ettik.

Kendisi de Çorum’a geleceğini, Çorumlu hemşehrilerini özlediğini belirterek Çorum’a gelerek yapılan yatırımların açılışını yapacağını belirtti ve Özel Kalem Müdürü Sayın Hasan Doğan Bey ’e de Çorum’un programa alınması hususunda talimat vermiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın gideceği büyük iller netleştiğinde, ziyaret programı arasında Çorum’un görülmemesi üzerine Çorum’a davet ısrarımız, gerek Cumhurbaşkanlığı, gerek Başbakanlık, gerek Milletvekillerimiz ve ayrıca Ak Parti Kurucusu, Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyemiz Sayın Ali Yüksel Kavuştu ’ya iletilmiştir. En son geçen hafta Sayın Ali Yüksel Kavuştu Bey, Cumhurbaşkanı Özel Kalemi ile tekrar görüştüğünde Sayın Cumhurbaşkanımızın Çorum’a gelmek istediği ve tarihin yakın zamanda netleşeceği belirtilmiştir.

12 Nisan tarihi taslak programda olmakla birlikte, kesinleşmiş bir tarih değildir.

12 Nisan ya da başka bir tarih netleştiğinde, gerek Çorum İl Başkanlığımız gerekse Çorum Valiliğimiz, basın mensuplarımız ve kamuoyuyla paylaşacaktır.” (Haber Merkezi) 

Editör: TE Bilisim