İddialara göre olay, Çorum'da yapımı devam eden bir inşaat şantiyesinde meydana geldi. Çorum 112 Acil Servis’te görevli acil tıp teknisyeni F.H.E, S.G ve ambulans şoförü B.D., bir kişinin baygınlık geçirdiği yönünde ihbar alarak bölgeye gitti. Olay yerine gelen 112 acil servis görevlileri baygın halde olan erkeğe ilk müdahaleyi yapmak isterken, alkollü olduğu öne sürülen bir kadın ile bir erkeğin sözlü saldırısına uğradı.

Arbede sırasında D. isimli kadının sağlıkçıların yanında hastaya oksijen bağlayıp hastanın tansiyonunu ölçmeye kalkıştığı ve sonra da airwar isimli cihazı da alıp hastanın ağzının içerisine soktuğu iddia edildi.

KARAKOLLUK OLDULAR

Üç sağlık çalışanı, hastalarını acil servise getirdikten hemen sonra şahıslardan şikâyetçi oldu. Taraflar karakolda ifade verirken, bir sağlık çalışanının söyledikleri şok etti. Sağlık çalışanlarından acil tıp teknisyeni S. G., polise verdiği ifadesinde şunları dile getirdi:

“112 Acil Servis ekibi olarak Samsun yolu 1. kilometresinde bir şahsın bayıldığı ihbarı geldi. Ben ve diğer iki sağlıkçı arkadaşımla tam zamanında hareket edip belirtilen adrese geldik. Burada alkollü kişilerle karşılaştık. Baygın kişiye müdahale etmek istedik. Yanımıza gelen bir kadın izin vermeyerek, ‘Bekleyin’ dedi. Bunun üzerine beklemeye başladık. Alkollü kadın daha sonra da ‘Neyi bekliyorsunuz müdahale etsenize’ diye bağırmaya başladı.

HASTANIN AĞZINA AİWAR CİHAZINI SOKTU İDDİASI

‘Alkollü olduğu için müdahale etmiyorsunuz, küçük görüyorsunuz’ diye konuştu. Zaten biz bir taraftan da hastaya müdahalemizi yapıyorduk.  Daha sonra birden harekete geçip hastaya oksijen bağlayıp hastanın tansiyonunu ölçmeye kalkıştı.  Bizim çantamızdan airwar’i alıp hastanın bilinci yerindeyken hastanın ağzı içerisine soktu ve hasta kusmaya başladı. Daha sonra hastanın ağzı kanamaya başladı. Ben ve arkadaşlarım, ‘Bayan bu sizin göreviniz değil hastanın hayatını riske atıyorsunuz, yapmayın’ dediğimiz halde bizleri dinlemeyip hastaya kendisi müdahale etmek istedi. Tansiyonunu dahi kendisi ölçtü.”

Yapılan sözlü saldırının ardından hastayı hastaneye ulaştıran ekipler, kendilerine hakaret eden kadından da şikâyetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim