Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 2017 – 2018 Akademik Yılı itibarıyla öğrenim görecek olan 62 öğrenci, beyaz önlük giyerek yemin etti.

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı Spor Salonu’nda dün gerçekleştirilen “Beyaz Önlük Giyme ve Yemin Töreni”ne Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Zeki Gül, İl Sağlık Müdürü Dr. Ömer Sobacı, bazı kurum müdürleri ile çok sayıda akademisyen, öğrenci ve veli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak kürsüye gelen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı, Gazi Üniversitesi ile yapılan işbirliği çerçevesinde HİTÜ Tıp Fakültesi’nin 21 öğrenci ile 2009-2010 Akademik Yılı’nda öğretime başladığını ve ilk mezunlarını 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı sonunda verdiğini hatırlattı.

Çorum’da ise ilk kez geçtiğimiz öğretim yılında 62 öğrenciyle Tıp eğitimine başlandığını anımsatan Dekan Dolapçı, 2018-2019 Sezonu’na ise 108 yeni öğrenciyle adım attıklarını söyledi.

HİTÜ Tıp Fakültesi’nin bugün gelinen noktada çok önemli aşama kaydettiğini dile getiren Prof. Dr. Mete Dolapçı, bu yılki öğrenci alımlarında pek çok devlet üniversitesini geride bıraktıklarını vurguladı.

Sağlık Bakanlığı ile yapılan aplikasyonların en güzel örneklerinden birinin HİTÜ Tıp Fakültesi olduğunu ifade eden Dekan Dolapçı, “Biz sadece eğitim ve öğretime devam etmiyoruz. Bir taraftan uzman yetiştiriyor, öte yandan da sağlık hizmeti veriyoruz. Bundan 5 yıl öncesine kadar ileri tedaviler için Çorum’dan Ankara’ya sürekli sevkler olurken artık günümüzde hem dâhili tıp biliminde hem de cerrahi branşlarda çok ciddi operasyonlara imza atıyoruz. Onkoloji ameliyatlarının hemen hemen hepsini gerçekleştiriyoruz. Açık kalp ameliyatları yapıyoruz. 24 saat çalışan anjiyomuz var. Bu başarılardan sonra Çorum’dan diğer illere sevk neredeyse yüzde 45 oranında azaldı.” diye konuştu.

Hedeflerinin uluslararası standartlarda iyi eğitim almış, ülkesine ve vatandaşlarına devletin ortaya koyduğu sağlık hedefleri ve yüksek sağlık standartları kapsamında hizmet verecek kaliteli hekimler yetiştirmek olduğunu söyleyen Dolapçı, Tıp Fakültesi’nin hem akademik hem de fiziki alt yapısıyla buna muktedir olduğunu sözlerine ekledi.

“TIP’TA ÖĞRETİM ÜYESİ SAYIMIZ

OECD ORTALAMASININ ÜSTÜNDE”

Ardından söz alan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan da Üniversite’nin Çorum’un en dinamik ve en gelişen kurumlarından biri olduğuna dikkat çekerek, “Üniversitemiz her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. Dünyanın her yerinden seçkin üniversitelerle işbirliği içerisinde uluslararası etkinliklere imza atıyoruz. Üniversiteler sıralamasında, aynı dönemde kurulduğumuz üniversitelerden daha ilerde, her geçen gün daha yukarı basamaklara çıkıyoruz.” diye konuştu.

İnsan odaklı ve istihdam odaklı bir eğitim anlayışını benimsediklerini kaydeden Rektör Alkan, 3 bölüm ve 42 anabilim dalı bulunan Tıp Fakültesi’nin ayrıca 150’ye yaklaşan öğretim üyesiyle, öğrenci başına düşen öğretim üyesi sayısı bakımından OECD ülkeleri ortalamasının üzerinde olduğunu vurguladı.

Rektör Alkan, tüm öğrencilere başarı dileklerini iletirken, öğretim üyelerine ise katkılarından ötürü teşekkür etti.

Daha sonra Belediye Başkanı Zeki Gül ve Milletvekili Ahmet Sami Ceylan da birer konuşma yaptılar.

Etkinlik, protokol üyeleri tarafından yeni Tıp öğrencilerine önlük giydirilmesi ve yemin töreni ile sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim