Belediye Başkanı Zeki Gül, Kurban Bayramı için kurban kesim yerlerinin ve alınacak olan tedbirlerin tamamlandığını, 10 farklı noktada gerçekleştirilecek kesim yerlerinin hazır hale getirildiğini söyledi.

Başkan Gül, 10 farklı bölgede kurban kesim yeri oluşturduklarını dile getirerek, “Buna göre Mimar Sinan Mahallesi (Sevgi Evleri yanı), Bahçelievler Mahallesi (Mehmet Akif Ersoy 1. Cadde Mehmet Akif Ersoy 38. Sokak ve Sülüklüevler 48. Sokak kesiştiği noktadaki park alanı), Buharaevler Mahallesi ( Buhara 5. Cadde ile 22. Sokak’ın kesiştiği Recep Yazıcıoğlu Parkı Kuzeyi), Buharaevler Mahallesi Dr. S. Ahmet Caddesi Hz. İbrahim Camii yanı, Ulukavak Mahallesi (Çam değirmeni 19 ve 10 sokakların kesiştiği nokta), Mimar Sinan Mahallesi Fevzi Çakmak 3. Cadde (Askeriye yanı), Ulukavak Mahallesi (İkbal Kent arkası Çiftlik Çayırı 35. Sokak), Gülabibey Mahallesi Mevlana Cami yanı, İskilip yolu üzeri Yeni Hayvan Pazarı ve İskilip Yolu üzerinde Gökbek Gıda A.Ş’ye ait kesimhaneyi kurban kesim yeri olarak belirledik. Hemşehrilerimiz ayrıca İskilip Yolu'ndaki Gökbek Gıda’da kurbanlarını kestirebileceklerdir. Kurban kesim yerlerinde askı aparatları, çadır, çöp konteynırları, su tankeri, kurban parçalamak için kütükler hazır olacak” dedi.

Öte yandan Çorum Belediyesi tarafından oluşturulan kurban kesim yerlerinde Belediye personeli de hazır bulunacak. Kurban kesim yerlerinde görevlendirilen personel, kesim yapılan yerlerin temizliğinin yanı sıra oluşabilecek olumsuzluklara da anında müdahale edecek.

Çorum Belediyesi, ayrıca Kurban Bayramı’nın birinci günü bayram namazından sonra vatandaşlara kurban atıklarını koymaları için poşet dağıtacak.

(Bülent USLU)

Editör: TE Bilisim