Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam’ın yaptığı ziyarette, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mete Dolapçı, Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Yusuf Karavelioğlu ve Cerrahi Tıp Bilimleri Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Adem İlkay Diken hazır bulundu. Yapılan çalışmalarla ilgili Hastane Yöneticisi Başhekim Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir’den bilgiler alan Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversite hastanesinin gelmiş olduğu bu noktanın takdire şayan olduğunu, bu gelişme ve çalışmaların haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.
Hastanede koroner anjiyografi sayısının 10.000’e ulaştığı ve bu işlemin başarıyla gerçekleştiği bilgisini aktaran Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, “Hastanemizin kardiyoloji kliniğinde koroner anjiyografi laboratuvarının kurulduğu 2013 yılından itibaren 7 gün 24 saat başarıyla gerçekleştirilen koroner anjiyografiyle kalp krizi geçiren ya da kalp damarında tıkanıklık bulunan hastalarımız ameliyata gerek kalmadan tedavi imkânı buluyor” dedi. Aynı zamanda son yaptıkları koroner anjiyografinin 58 yaşında kalp krizi geçiren ve buna bağlı kalbi duran hastanın yeniden canlandırma işlemi ve takibinde anjiyografi ve stent uygulandığı bilgisini de veren Yrd. Doç. Dr. Zehir, Kardiyoloji Kliniği’nde gerçekleştirilen 10.000. olgu olan hastanın yeniden sağlığına kavuştuğunu sözlerine ekledi.
Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Karavelioğlu da yapılan çalışmalarla ilgili vermiş olduğu bilgiler de şunları kaydetti: “Yakın zamanda 10.000’inci hastamıza koroner anjiyografi yapılarak başarıyla tedavi edildiğini gururla duyurmak istiyoruz. Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Sağlık Bakanlığı arasında yapılan ortak kullanım protokolü sonrası hızla gelişen sağlık hizmetlerinden birisi olan anjiografi uygulamasıyla birçok hastanın yaşama tutunması sağlanmış olmasının yanı sıra Çorum dışından da birçok hastaya başarılı şekilde hizmet verilmeye devam edilmektedir. Anjio grafi birimi kurulmadan önce kalp krizi tedavisi için son derece kıymetli olan zaman sevk için yollarda geçirilmekte ve bazı hastalarımızın da yaşamını kaybetmekteydi. Başka şehirlere sevkin önüne geçilmiş olmasının yanında kalp krizi geçiren hastalara anında müdahale yapılarak birçok hastanın damar tıkanıklığı açılmış, hastalar kısa sürede normal yaşamlarına dönebilmiştir.”
Üniversite olarak sağlık konusunda hassas olduklarını ve sağlık alanına büyük önem verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Alkan da yaptığı çalışmalarla insanlığa fayda sağlamayı amaç edinen üniversitenin her alanda olduğu gibi sağlık alanında da Tıp Fakültesi tarafından gerçekleştirilen başarılı tedavi yöntemleriyle önemli gelişmeler kaydetmeye devam ettiğini belirtti. Üniversitede yapılan çalışmaların ilimizi seven herkesi gururlandırdığını söyleyen Alkan, bu çerçevede Tıp Fakültesi’nde başarılı bir kadroyla güzel bir sinerji oluşturulduğunu da vurgulayarak başta Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mete Dolapçı, Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir’e ve tüm hastane çalışanlarına teşekkür etti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim