AKP Milletvekili Salim Uslu ilk olarak Kanal A Televizyonu’nda gündüz kuşağında yayınlanan ve Tuğba Dalkılıç’ın sunduğu “İşte Haber” programına konuk oldu.
Tuğba Dalkılıç’ın 1 Kasım Seçimleri’ne ilişkin sorularını yanıtlayan Milletvekili Uslu, “1 Kasım’da kazanan milletimiz oldu. Yoğun bir seçim yorgunluğu yaşayan milletimiz, ekonomik kırılmalar da üst üste gelince artık tek partili iktidarı ve istikrarı tercih ettiğini açıkça ortaya koydu. Her şeye ‘Hayır’ demenin siyasette diyaloğa ve uzlaşmaya kapalı olmanın, yapıcı olmamanın bedelini özellikle MHP ve HDP ağır şekilde ödedi.” diye konuştu.
Daha sonra Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Erdinç Yazıcı’nın sunduğu ve TRT Avaz kanalından canlı olarak ekrana gelen “Düşünce Avazı” isimli programa katılan Uslu, 7 Haziran Seçimleri’nde halkın vermek istediği mesajı en iyi ve doğru şekilde AKP’nin okuduğunu söyledi.
Tüm siyasî partilerin iktidar olma amacı taşıdıklarını vurgulayan Uslu, “Tek parti iktidarının olmadığı yerde başarıdan bahsetmek mümkün değil. Dolayısıyla halk yeniden, tutarlı duruşu ve pozisyonu itibarıyla gündelik politikaya karşı savrulmayan bir parti olarak AKP’yi iktidar yaptı. 7 Haziran seçimlerinde halkın ne söylemek istediğini AKP doğru okudu. Bu mesajı doğru okuyamayan muhalefet partileri umarım bundan sonraki süreçte halkın verdiği mesajdan üzerine düşeni alır.” ifadelerini kullandı.



“CHP TÜKENİYOR”
Yeni Anayasa’ya ilişkin de görüşlerini paylaşan Milletvekili Uslu, “Cumhuriyet Halk Partisi’nden Anayasa’yı değiştirmek dâhil, daha yapıcı bir muhalefet bekliyoruz. Eğer böyle yapmazlarsa CHP giderek ana muhalefet görevini başka bir partiye kaptıracaktır. CHP giderek tükeniyor. Daha homojen bir yapıya doğru, mezhep tabanına indirgenen, sosyal demokrat parti olma niteliklerini kaybeden bir konuma doğru gidiyor. Kılıçdaroğlu 8 seçim yaşadı, kaybetti. Sayın Bahçeli 15 seçim yaşadı ve kaybetti. Ondan sonra bu adamların Sayın Cumhurbaşkanı’nı diktatör olarak suçlamaları çok manidar. Başbakanımız koalisyon kurulmasında son derece uzlaşmacı bir tutum izledi ancak muhalefet yapıcı olmadı. Şimdi eğer yine çark etmezlerse Anayasa değişir. Yoksa bundan sonraki seçimlerde CHP diye bir parti kalmaz. Zaten ‘Devleti kuran parti’ diye olmayan bir şeyi söylüyorlar. ‘Devletin kurduğu partiyiz’ diyemiyorlar, ‘Devleti kuran partiyiz’ diyorlar. Oysa Devlet kurulmadan CHP diye bir parti yoktu. Onu bilhassa belirtmek istiyorum. Şimdi 92 yıllık bir partiyi yok edecekler ve Türkiye’yi muhalefetsiz bırakacaklar. Oysa muhalefet yapıcı bir şekilde görevini ifa ederse, iktidarın aşırılıklarını engellemek ya da iktidarın doğrularına katkı vermek gibi bir görevi pekâlâ üstlenebilir.” şeklinde konuştu.
Öte yandan Kanal A İcra Kurulu Başkanı Alper Tan’la 1 Kasım seçim sonuçlarına dair istişarede bulunan Milletvekili Uslu daha sonra ise Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan’ı ziyaret ederek, Hak-İş 13. Olağan Genel Kurulu’nun başarıyla tamamlanması nedeniyle kutladı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim