Cemal Şahin’den sonra konuşan Çorum Eğit-Sen İl Mali Sekreteri Mehmet Şepçi de; “Eğitim-İş şubesinin açılmasının, sendikal mücadelede atılmış olumlu bir adım,” ola rak niteledi.

Sonra Cemal Şahin tarafından kurdele kesilerek açılış yapıldı. EĞİTİM-İŞ Çorum Şubesi tabelası da Çurum Milletvekili Cemal Şahin, Eğitim-İş Genel Başkanı Niyazi Altunya, Çorum Eğitim-İş Şubesi Başkanı Bilal Nartok’un ellerinde coşkulu alkışlar arasında yerine takıldı. Artık Çorum’da da 20 yılı aşkın bir zaman sonra bir eğitim çalışanları sendikasının şubesi vardı.

Eğitim-İş Aylık Yayın Organı Sayı: 18. 15 Nisan 1992

Burada, Eğitim- İş Dergisine alınmayan Eğitim-İş Şubesinin açılışıyla ilgili yazımın süreği, akşamı Turban Oteli’nde verilen yemekle ilgili idi. O da şöyleydi:

Eğitim–İş Şubesinin akşam Turban Otelinde verdiği yemeğe 300’e yakın eğitim çalışanı katıldı. Salon kapasitesinin sınırlarını aştı. Salona yeni masalar ve sandalyeler eklendi. Gecenin mükemmel, kusursuz ve güzel geçmesi için her şey en ince ayrıntısına kadar hesaplanmıştı. Salon gerçekten çok güzel düzenlenmişti.

Saat 18.30’da herkes salonda yerini aldı. Birlik ve beraberliğin coşkusu içinde yemek başladı. Eğlence programı öğretmenler tarafından düzenlenmiş, orkestra da öğretmenler tarafından oluşturulmuştu. Solistler ise öğretmen ve öğretmen çocuklarındandı.

Eğitim çalışanları, böylesine coşkulu bir kalabalıkla örgütlü olmanın mutluluğunu yaşıyorlardı. Belki de Cumhuriyet tarihinde Çorum’da eğitim çalışanları ilk kez böylesine büyük bir kalabalıkla bir araya gelmişlerdi.

Eğitim-İş Genel Başkanı Dr. Niyazi Altunya, SHP Milletvekili Cemal Şahin ve DYP Milletvekili Adnan Türkoğlu varlıkları ve konuşmalarıyla geceye renk kattılar.

Eğlence programı, Eğitim-İş’in Arslanları sayılan Arslan Kaya ve Arslan Kılıç’ın eşleriyle birlikte sahnedeki danslarıyla başladı.

Gece geç saatlere kadar süren eğlence programı solo şarkılar, solo türküler ve şiirlerle sürdü gitti. Herkes neşeli ve coşkulu dakikalar, saatler yaşadı. Böylesine güzel bir gece belleklerden silinmeyecek, anılarda yaşayacak; bu geceyi yaşayanlar da kendilerinden sonrakilere ayrıcalıklı bir anı olarak anlatacaklardı mutlaka.

Eğitim-İş Genel Başkanı Dr. Niyazi Altunya, saat 23.30’da gitmek için ayrılırken şöyle dedi:

“Bir dahaki toplantımızı daha geniş bir alanda, açık havada yapmalıyız. Eğitim-İş büyüyerek, gelişerek üye sayısını on binlere ulaştırmalıdır.”

Eğitim çalışanlarının özlük, ekonomik ve demokratik sorunlarının çözümü için, birlik ve beraberlik içinde büyümenin, güçlenmenin gerekliliğini bir kez daha vurgulayarak yazımı sonluyorum.

Çorumhaber: 4 Mart 1992

30 yıl 10 ay sonra 10 Aralık 2022’de yeniden buluştuk. Solda Aslan Kaya, ortada Eğitim-İş Genel Başkanı Dr. Niyazi Altunya, sağda Muzaffer Gündoğar. İlk Eğitim-İş emekçileri olarak herkesi saygıyla selamlıyoruz.

14.12.2022