Çorum'da yarım asrı aşkın süredir gazetecilik mesleğini sürdüren Çorum Haber Gazetesi Genel Müdürü Mehmet Yolyapar, Hitit Üniversitesince düzenlenen"Cumhuriyet'imizin 100. Yılında Anadolu'da Basın" söyleşisinde tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. 
Üniversitenin konferans salonunda düzenlenen söyleşiye Rektör Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, akademisyenler, öğrenciler ve gazeteciler katıldı.

Söyleşinin açılışında konuşan Rektör Öztürk, Anadolu’da basın deyince Mehmet Yolyapar isminin ön sıralarda geldiğini belirterek Yolyapar’ı gençlerle buluşturmanın heyecanı içinde olduklarını söyledi.

Öğrenci123654155258412

Söyleşide Medya ve İletişim Bölümü öğrencileri Yolyapar’a sorular yöneltirken, Yolyapar 1970 yılında gazeteciliğe başladığı dönemi, 1985 yılında Çorum Haber’in kuruluşunu ve kendi imzasını taşıyan unutamadığı haberleri geleceğin iletişimcilerine anlattı.

Gazetecilik mesleği hakkında tavsiyelerini soran öğrencilere Yolyapar, bol bol okumalarını öğütledi. Gazeteci olmak isteyen kişinin çok okumak zorunda olduğunun altını çizen Yolyapar, şunları söyledi: “Çok okumak gazeteci olmanın birinci şartıdır. İlkeli olmak da en önemli kriteridir. Sırf ilgi çekeyim diye sansasyon ve asparagas haberciliğe tevessül etmeden dürüstçe haberin gerekli unsurlarını tam olarak vermek önceliğimiz olmalıdır.”

Soruöğrenciyolyapar

Söyleşinin sonunda Rektör Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Mehmet Yolyapar’a teşekkür ederek hediye takdim etti.

Plketyolyaparrrr2Ocak

Editör: NURDAN AKBAŞ